Okula Başlama Yaşı

Okula Başlama Yaşı

Son dakika okula başlama yaşı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan okula başlama yaşı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan okula başlama yaşı haber sayfamızda...

Okula Başlama Yaşı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 78 okula başlama yaşı haberi bulunmuştur.
Okuma becerilerini artırmayı hedefliyorlar
Okuma becerilerini artırmayı hedefliyorlar Teknoloji bağımlılığı arttıkça okuma becerilerinde de gerileme görülüyor.
2.08.2023 Eğitim
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı?
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı? Okula ilk kez başlayacak öğrenciler, 5 Eylül’de sınıflarda olacaklar. Uyum sürecinde sorun yaşamamak için son hafta iyi değerlendirilmeli. Okul öncesi eğitime adım atacak çocuklarda aile ve öğretmen iş birliği çok önemli. İlkokul birinci sınıflar için çocuğun okula gitme düşüncesine hazırlaması ise uyumu kolaylaştırıyor.
24.08.2022 Haberler
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı?
Okullar açılıyor! İlk tanışma nasıl olmalı? Okula ilk kez başlayacak öğrenciler, 5 Eylül’de sınıflarda olacaklar. Uyum sürecinde sorun yaşamamak için son hafta iyi değerlendirilmeli. Okul öncesi eğitime adım atacak çocuklarda aile ve öğretmen iş birliği çok önemli. İlkokul birinci sınıflar için çocuğun okula gitme düşüncesine hazırlaması ise uyumu kolaylaştırıyor.
24.08.2022 Gündem
Erken yaşta okula başlamak riskli
Erken yaşta okula başlamak riskli İlkokula başlamak için çocuğun 69 ayı tamamlaması yeterli. Ancak eğitimciler, kalem tutmada, derslere odaklanmada güçlük yaşanmaması için 72 ayda yani 6 yaşında birinci sınıfa başlanılmasını öneriyorlar.
27.05.2022 Eğitim
İskoçya okula başlama yaşını tartışıyor
İskoçya okula başlama yaşını tartışıyor Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı Dünyanın Eğitim Gündemi bülteninde, ülkelerde eğitim alanındaki gelişmelerle ilgili ilginç bilgiler yer alıyor.
23.02.2022 Eğitim
Prematüre çocuk okula ne zaman başlar?
Prematüre çocuk okula ne zaman başlar? Okullar, 2021-2022 eğitim öğretim yılına yüz yüze eğitimle başlarken, TBMM’ye kadar uzanan “Prematüre çocuk okula ne zaman başlar?” tartışması yaşanıyor.
8.09.2021 Eğitim
Çocuklar okula kaç yaşında başlamalı?
Çocuklar okula kaç yaşında başlamalı? Okula başlama yaşı, özellikle yeni eğitim dönemleri öncesi sürekli tartışılan konuların başında geliyor. Uzman Klinik Psikolog Duygu Barlas, çocukların okula başlama yaşı ile ilgili bilgi verdi.
24.08.2021 Ruh Sağlığı
Çocuğun Anaokuluna Ve İlkokula Başlama Yaşı Kaçtır?
Çocuğun Anaokuluna Ve İlkokula Başlama Yaşı Kaçtır? Çocukların eğitim ve öğretimleri ile ilgili düzenlemeleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapmaktadır. Bu bakımdan MEB tarafından bir takım kararlar alınarak yürürlüğe koyulmaktadır. Bu kararlardan bir tanesi de okula başlama yaşı ile ilgili kararlardır. Peki, çocukların anaokuluna ya da ilkokula başlama yaşları kaçtır? Hangi yaşta ya da hangi ayda olan çocuklar okula kayıt yaptırabilmektedir? İşte, ilkokul ve anaokuluna başlamak için MEB tarafından alınan kararlar.
20.06.2021 Çocuk
Küçük yaşta başlayanlar eğitimden soğuyabiliyor
Küçük yaşta başlayanlar eğitimden soğuyabiliyor Okul olgunluğuna erişmeden okula başlayan çocuklar, dikkatsizlik, arkadaş edinememe, duygularını ayarlayamama başta olmak üzere pek çok sorun yaşayabiliyor. Bu sorunlar çocuğun hayatını ilerleyen dönemlerde de etkileyeceği için okula başlama yaşı çok önemli. Ayrıca okula erken başlayan çocukların eğitimden kopma eğilimleri de daha yüksek.
28.05.2021 Eğitim
Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul okul kayıtları ne zaman başlayacak? Başladı mı?
Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul okul kayıtları ne zaman başlayacak? Başladı mı? 31 Ağustos yaklaşıyor. Öğrenciler 21 Eylül'e kadar uzaktan eğitim görüp saha sonra Bilim Kurulu tavsiyesine göre yüz yüze eğitime geçilecek. 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yaklaşırken en çok merak edilen konuların başında okul kayıtları geliyor. İşte ayrıntılar...
14.08.2020 Gündem
Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul kayıtları başladı mı? Okul kayıtları ne zaman başlıyor?
Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul kayıtları başladı mı? Okul kayıtları ne zaman başlıyor? 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 31 Ağustos'ta başlıyor. Okulların açıklanmasına yaklaşık 1 ay kalırken ana sınıfı, ilkokul, ortaokul kayıt tarihleri yavaş yavaş araştırılmaya başlandı. Peki MEB konuya ilişkin bir tarih verdi mi?
21.07.2020 Gündem
2020-2021 e-Okul kayıt sorgulama sayfası! Okul kaydımız nerede?
2020-2021 e-Okul kayıt sorgulama sayfası! Okul kaydımız nerede? 2020 ve 2020 eğitim öğretim döneminde kayıt işlemleri ile ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Veliler çocuklarının hangi okula gideceğini e-Okul kayıt sorgulama ile öğrenebilecekler. Okulların açılmasına kısa bir süre kala e-Okul kayıt sorgulama sayfası araştırılıyor. İşte 2020 e-Okul kayıt sorgulama sayfası...
10.07.2020 Gündem
Okul kayıtları ne zaman başlıyor 2020? Okul kayıt tarihleri açıklandı mı?
Okul kayıtları ne zaman başlıyor 2020? Okul kayıt tarihleri açıklandı mı? Corona virüs nedeniyle mart ayından itibaren uzaktan eğitim sistemine geçildi. Okula başlama yaşı gelen çocuklar için kayıt tarihlerinde işlemler gerçekleştirilecek. Veliler, okulların kayıt zamanı ile ile ilgili araştırmaları yapıyor. Peki 2020-2021 okul kayıt tarihleri ne zaman?
1.07.2020 Gündem
Çocuğunuz okula hazır mı?
Çocuğunuz okula hazır mı? İlkokula başlama yaşı 69 ay oldu. 66 aylıklar da velilerinin izniyle okula başlayabi-liyor. Ancak eğitimciler alt sınırın 72 ay olması gerekti-ğine dikkat çekiyorlar.
12.06.2020 Eğitim
Anaokulu lüks değil, ihtiyaç
Anaokulu lüks değil, ihtiyaç Okul öncesi eğitim alan çocuklar, hem ilkokula geçiş sürecinde sıkıntı yaşamıyor hem de ilerleyen dönemlerde daha başarılı oluyor. Uzmanlar, çocukların 3 yaşından itibaren anaokuluna gönderilmesini öneriyorlar.
21.02.2020 Eğitim
Eğitimde 2019 böyle geçti
Eğitimde 2019 böyle geçti 2019’da eğitimin gündemi yine hareketliydi. Okullarda iki ara dönemle birlikte tatil sayısı dörde çıktı, okula başlama yaşı 69 ay oldu. PISA’da yükseliş sağlanırken, özel okullarda iflas haberleri arka arkaya geldi.

Özellikle Doğa Koleji’nin devri arapsaçına döndü, İstanbul Şehir Üniversitesi’nin ise faaliyet izni durduruldu. İşte 2019’da eğitime damga vuran olaylar…
25.12.2019 Gündem
İlkokula başlama yaşı değiştirildi! 2019 okula başlama yaşı kaç oldu?
İlkokula başlama yaşı değiştirildi! 2019 okula başlama yaşı kaç oldu? İlkokula başlama yaşı ile ilgili beklenen açıklama geldi ve milyonlarca veli ile öğrenciyi yakından ilgilendiren 2019 ilkokula başlama yaşı belli oldu. Peki merakla araştırılan okula başlama yaşı kaç oldu?
8.07.2019 Gündem
Resmi Gazete’de yayımlandı... Artık 69 ay!
Resmi Gazete’de yayımlandı... Artık 69 ay! İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığındaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun yürürlüğe girdi.
5.07.2019 Gündem
İlkokula başlama yaşı kaç oldu?
İlkokula başlama yaşı kaç oldu? İlkokula başlama yaşı değişti. KHK'de değişiklik yapan kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Daha önceden 66 ay olan okula başlama yaşı kaç oldu?
29.06.2019 Gündem
Okula başlama yaşı 66’dan 69 aya çıkarıldı
Okula başlama yaşı 66’dan 69 aya çıkarıldı TBMM Genel Kurulu’nda AK Parti’nin eğitimle ilgili torba yasa teklifinin, ilkokula başlama yaşının 66 aydan 69 aya çıkarılmasına ilişkin maddesinin de yer aldığı birinci bölümü kabul edildi.
27.06.2019 Siyaset
Okula başlama yaşı tartışması
Okula başlama yaşı tartışması Eğitimciler ve veliler tarafından çok tartışılan okula başlama yaşı, daha önce 72 aydan, 4+4+4 ile 60 aya düşürülmüş, sonra 66 aya çıkarılmıştı. MEB’in yaptığı düzenlemeyle okul yaşının, 69 ay olması öngörülüyor. Eğitimciler doğrusunun 72 ay olduğunu söylüyor. Veliler ise sıkça yapılan değişikliklere tepkili
21.06.2019 Gündem
İlkokula başlama yaşı 69 aya çıkarılıyor!
İlkokula başlama yaşı 69 aya çıkarılıyor! İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılacak, sözleşmeli öğretmen ve Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin kadroya atanabilmeleri için zorunlu hizmet süreleri düşürülecek, yükseköğrenim yurtlarıyla ilgili izinler Gençlik ve Spor Bakanlığınca verilecek.
20.06.2019 Siyaset
Okula başlama yaşı kaçtır? Okula başlama yaşı değişiyor mu?
Okula başlama yaşı kaçtır? Okula başlama yaşı değişiyor mu? Okula başlama yaşı değişiyor mu? AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda ve 652 Sayılı KHK'de değişiklik yapan kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Peki, Okula başlama yaşı kaç olacak?
18.06.2019 Gündem
Okula başlama yaşı 69 ay’a çıkarılıyor
Okula başlama yaşı 69 ay’a çıkarılıyor Yasa teklifi yükseköğretim yurtlarıyla ilgili izin yetkisinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verilmesini, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçiş süresinin 3 yıla düşürülmesi gibi birçok düzenlemeyi içeriyor
18.06.2019 Gündem
Son dakika: Merakla beklenen teklif Meclis'te! Tayin hakkı müjdesi
Son dakika: Merakla beklenen teklif Meclis'te! Tayin hakkı müjdesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, eğitim ile ilgili bugün Meclis Başkanlığı’na sundukları yasa teklifine ilişkin, "İlkokula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkıyor. Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman 4 sene sözleşmeli, artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikleri zaman aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi '3+1' olarak revize edilmesini teklif ediyoruz" dedi.
17.06.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Okula Başlama Yaşı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.