Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri
Nikotin sakızı ya da bandı yerine koyan yandı! DNA'yı bozuyor, sonu akciğer kanseri Elektronik sigaradaki yüksek ısıyla birinci derecede kanserojen bileşiklere dönüşen aerosol, ciğerlere çekildiğinde en uç hava keseciklerine kadar nüfuz ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Kemal Gül, “Bu durum akciğer hücrelerinde kronik iltihaplanmaya, DNA hasarına ve akciğer kanserine yol açıyor" diyerek büyük tehlikeyi anlattı.
23.12.2023 Genel Sağlık
Gastriti önlemenin yöntemleri nelerdir?
Gastriti önlemenin yöntemleri nelerdir? Gastriti önlemenin yöntemleri nelerdir?
8.10.2013 Genel Sağlık
Nikotin bantları başarılı oluyor
Nikotin bantları başarılı oluyor ABD’nin Roswell Park Kanser Enstitüsü tarafından yürütülen uluslararası araştırmalar, sigarayı bırakmaya yardımcı nikotin bantlarının işe yaradığını ortaya koydu
5.09.2012 Gündem
Bir bilene soralım
Bir bilene soralım Bugün farklı konularda uzman konukların katıldığı programlar ekrana gelecek. "Sağlık", "eğitim", "ekonomi", "turizm" gibi konu başlıkları mevcut
15.07.2001 The Others
Demans: İngiltere'de beyin sağlığını kontrol için yeni uygulama
Demans: İngiltere'de beyin sağlığını kontrol için yeni uygulama Demans riskini azaltmak için her yaştan insanlara, beyinlerine "iyi bakmaları" öneriliyor
18.01.2023 Dünya
Sigara (Tütün, Nikotin) Bağımlılığı Nedir, Neden Olur? Sigara Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur?
Sigara (Tütün, Nikotin) Bağımlılığı Nedir, Neden Olur? Sigara Bağımlılığından Nasıl Kurtulunur? Tütün ürünleri bağımlılık yaparak insan sağlığına zarar veren ürünlerdir. Sigaranın neden bağımlılık yaptığı ve insan sağlığına ne gibi zararları olduğu çok merak edilen konulardan birisi oluyor. Sigara hakkında birçok kişi araştırma yaparak bilgi sahibi olmak istiyor. Sigara( tütün, nikotin) bağımlılığı nedir, neden olur? Sigara bağımlılığından nasıl kurtulmak gerekir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
7.09.2021 Sağlık
En Etkili Sigara Bırakma Yolları Nelerdir? Sigara Bırakma Yöntemleri İşe Yarıyor Mu?
En Etkili Sigara Bırakma Yolları Nelerdir? Sigara Bırakma Yöntemleri İşe Yarıyor Mu? Sigara bağımlılığı pek çok hastalığın temel etkenlerinden bir tanesidir. Çoğu sigara bağımlısı bu bağımlılıktan kurtulmayı düşünse de bunun için herhangi bir girişim içine girmemektedir. Sigara bağımlılığı olan kişilerin öncelikle bağımlılık seviyelerinin belirlenmesi gerekmektedir. En etkili sigara bırakma yolları nelerdir? Sigara bırakma yöntemleri işe yarıyor mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.
4.03.2021 Sağlık
En etkili sigara bırakma yöntemleri
En etkili sigara bırakma yöntemleri En etkili sigara bırakma yöntemi sayesinde hayatınızın büyük bir problemi olan sigara alışkanlığından kısa süre içinde kurtulabileceksiniz. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre sigara alışkanlığından kurtulmak için birçok farklı yöntem mevcut. En etkili sigara bırakma yöntemini tercih ederek çok daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebileceksiniz. Peki, hayat kalitenizi büyük oranda yükseltecek en etkili sigara bırakma yöntemleri hangisi? İşte cevabı…
12.06.2018 Sağlık
Bağımlılığa karşı akupunktur tedavisi
Bağımlılığa karşı akupunktur tedavisi ‘Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’nde Prof. Dr. Cabıoğlu, bağımlılık için uyguladıkları akupunktur tedavisinde yüzde 70 başarı sağladıklarını açıkladı.
21.04.2018 Gündem
Gençlerde bağımlılık ve yeni nesil zehirler: Snus ve Skunk
Gençlerde bağımlılık ve yeni nesil zehirler: Snus ve Skunk Toplumu mahveden, çoğumuzun adını bile duymadığı ancak gençlerin cebine giren Snus ve Skunk isimli maddeler ile ilgili Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi AMATEM Koordinatörü Prof. Dr.Nesrin Dilbaz PembeNar.Com'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı.
6.09.2017 Ebeveyn
Sigara kullanımı tedavisi olan bir hastalıktır
Sigara kullanımı tedavisi olan bir hastalıktır Prof. Dr. Oğuz Kılınç, “sigara, kadınların ömründen 23 yıl, erkeklerin ömründen 28 yıl çalıyor bu nedenle önemli olan sigaraya hiç başlamamaktır” dedi. Gençlerin sigaraya başlama oranını azaltmaya yönelik tavsiyeler veren Oğuz Kılınç, elektronik sigaralar konusunda da önemli uyarılarda bulundu.
30.05.2017 Genel Sağlık
Sigara bırakmada kişiye özel tedavi
Sigara bırakmada kişiye özel tedavi Memorial Antalya Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Güneş Berk, sigara bağımlılığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
16.02.2015 Genel Sağlık
Açık havada da sigara içme yasağı geliyor
Açık havada da sigara içme yasağı geliyor Açık havada sigara yasağı Sağlık Bakanlığı, tütün ve tütün ürünlerinin tüketiminin azaltılması amacıyla yürüttüğü kapalı mekanlarda ‘Dumansız Hava Sahası’ çalışmasının kapsamını genişletiyor. Kapalı mekanların ardından sigara yasağı açık alanlara da yayılacak.
1.07.2014 Gündem
Ramazan sigarayı bırakmak için fırsat olabilir!
Ramazan sigarayı bırakmak için fırsat olabilir! Sigara içenlerin %70’i bırakmak istiyor, bırakmak için Ramazan bir fırsat olabilir!
30.06.2014 Genel Sağlık
Sigara bırakmada son moda: Terapi
Sigara bırakmada son moda: Terapi İlaç tedavisi, kol bandı, akupunktur, hipnoz gibi yöntemlerin ardından “terapi seansları” da sigara bırakmada popüler hale geldi. Grup terapisi ile kişilerin kendilerine benzer şeyler yaşayan insanların olduğunu görmesi ve sigarayı bırakma konusunda cesaretlenmesi amaçlanıyor
17.11.2012 Pazar
4 TEMEL ADIMI UYGULAYIN
4 TEMEL ADIMI UYGULAYIN www.sigarayibitirin.com, sigarayı bırakma stratejileri konusunda önerilerde bulunuyor. İşe, 4 temel adımla başlayabilirsiniz.
28.05.2012 Cadde
Beslenme alışkanlığı, obezitenin habercisi olabilir!
Beslenme alışkanlığı, obezitenin habercisi olabilir! Dünyanın en büyük sağlık sorunu olan obezite insan hayatını etkilemekle birlikte çocuk ve bebekleri de tehdit ediyor.
9.07.2012 Ebeveyn
SİGARA TİRYAKİLİĞİ GENLERLE BAĞLANTILI
SİGARA TİRYAKİLİĞİ GENLERLE BAĞLANTILI ABD’li bilim adamları, bazı genlerin sigarayı bırakmayı kolaylaştırdığını ortaya koydu.
11.07.2010 Yaşam
ARTIK SiGARA iÇMEYiN
ARTIK SiGARA iÇMEYiN Bugün, Dünya Sigarayı Boykot Günü. Sigarayla ilgili veriler tek kelimeyle korkutucu. Dünyada bir milyar-dan fazla, Türkiye’de ise 22 milyon kişi sigara içiyor
8.02.2010 Cadde
Akupunktur sigarayı bıraktırmıyor’
Akupunktur sigarayı bıraktırmıyor’ Mahkeme, ‘elektroakupunktur’ cihazının bilimsel olmadığına karar verdi!
17.08.2009 Genel Sağlık
‘Akupunktur sigarayı bıraktırmıyor’
‘Akupunktur sigarayı bıraktırmıyor’ Mahkeme, ‘elektroakupunktur’ cihazının bilimsel olmadığına karar verdi
17.08.2009 Cadde
Sağlığınız için 5 strateji
Sağlığınız için 5 strateji İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne göre herkes en yüksek düzeyde sağlıklı olma ve sağlık hizmeti alma temel hakkına sahiptir.
17.03.2008 Genel Sağlık
Sigarayı “kanundan önce” bırakın
Sigarayı “kanundan önce” bırakın Önümüzdeki ay sigarayı bütün kapalı alanlarda yasaklayan yasa yürürlüğe girecek. Pek çok kurum ve işletme bu yasağı şimdiden uygulamaya başladı bile. Siz de sigarasız günlere hazırlıklı olmak için aşağıdaki yöntemlerle sigarayı bırakabilirsiniz
14.03.2008 Cumartesi
Etki ilk dakikada başlar
Etki ilk dakikada başlar Sigara bırakıldıÇında ilk dakikalardan itibaren tansiyon ve nabız normale döner. İlk günün sonunda kanda karbonmonoksit azalır. Bir yıl sonra kişi baştan ayaÇa yenilenmiş olur
24.09.2007 Cadde
Kanser riski için 100 sigara yeter
Kanser riski için 100 sigara yeter "Nasıl olsa arada bir içiyorum, kanser olmam" demeyin. Amerikan Hastanesi Sigara Bırakma Kliniği Şefi Dr. Uysal, hayatı boyunca 100 adet sigara içen birinin bile içici olarak tanımlandığını söylüyor!
9.02.2005 Yaşam