Sağlıklı Beslenme Hazımsızlığa iyi gelen 3 mucize besin!

Hazımsızlığa iyi gelen 3 mucize besin!

05.08.2011 - 15:27 | Son Güncellenme:

Hazımsızlık sorunu yaşıyorsanız yiyecek menünüzü gözden geçirmeniz gerekiyor demektir. sindirim sistemini alt üst eden ve sizi rahatsız edici durumlara sokan hazımsızlık için neler tüketmek gerekir?

Hazımsızlığa iyi gelen 3 mucize besin

Hazımsızlığa iyi gelen 3 mucize besin
Baharatlı gıdalar

ColonZone.org isimli sağlık sitesinde yayınlanan bir araştırmaya göre uzmanlar baharatlı besinlerin sindirim sistemi için faydalı olduğunu belirtiyor.Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğinde midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor.

Yoğurt

Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir. Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar. Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de aynı etkiyi yapacaktır.

Sıcak içecekler

Restoranda ya da evde kalktığınız zengin bir sofranın ardından bir bardak çay veya kahve içmek geleneklerimizde vardır. Ancak genelde keyif için sürdürdüğümüz bu alışkanlığı mideyi rahatlatmak için de benimsemeliyiz. Nitekim, bir fincan kahve-çay hazımsızlığa iyi gelir. Eğer kafeinsiz bir şeyler içmek istiyorsanız kafeinsiz kahveler veya naneli içecekleri tercih edin.

Haberin Devamı

Sindirim sisteminizi düzenleyecek aktar ürünleri için Tıklayınız...

Yazarlar