Kadın Sağlığı Her ayın son perşembesi 'Öz Muayene' günü!

Her ayın son perşembesi 'Öz Muayene' günü!

05.11.2015 - 14:58 | Son Güncellenme:

Özellikle meme kanserinde erken teşhisin önemini bilmeyen yok! Fibaemeklilik ve Esteworld işbirliğiyle gerçekleştirilen #özmuayenegünü kadınları erken teşhis için çağırıyor.

Her ayın son perşembesi Öz Muayene günü

Fibaemeklilik ve Esteworld işbirliğiyle gerçekleştirilen ve artık her ayın son perşembe gününün, özmuayene günü olarak ilan edildiği kampanyanın videosu ile tüm kadınlar her ay bir kez düzenli olarak özmuayene yapmaya davet ediliyor.

Fibaemeklilik, kadın kanserleri ve bu kanserlerin erken teşhisi konusunda toplumda bilinç oluşturmayı hedefleyen ve 3 yıldır devam eden Pembe Kurdele Projesine, “Özmuayene Hareketi” ile devam ediyor. Fibaemeklilik ve Esteworld için, Gri Creative tarafından gerçekleştirilen ve artık her ayın son perşembe gününün, özmuayene günü olarak ilan edildiği kampanyanın videosu ile tüm kadınlar her ay bir kez düzenli olarak özmuayene yapmaya davet ediliyor.

Her ayın son perşembesi Öz Muayene günü


23 Ekim 2015 tarihinde lanse edilen kampanyada kullanılan ve “özçekim” sözcüğünden esinlenilenerek oluşturulan “özmuayene” teriminin, erken teşhisin önemi konusundaki farkındalığa hizmet etmesi amaçlanıyor. Özmuayene aşamaları, proje web sitesindeki www.pembekurdele.com.tr/ozmuayene linkinde görüntülenebiliyor.

Kampanya kapsamında, “Pembe Kurdele”nin Facebook, Instagram ve Youtube hesaplarında meme sağlığı farkındalığı konusunda paylaşımlara yer veriliyor. Pembe Kurdele, konuyu yalnızca kanser haftası, kadınlar günü gibi özel günlerin yanı sıra, tüm yıl boyunca ele alması ile benzer projelerden farklılaşıyor. 23 Ekim tarihinde yayına giren video ile kampanyanın ilk 1 haftasında yaklaşık 700.000 kişiye erişildi.

Yazarlar