Stil İş görüşmesinde bu kıyafetlerden kaçının

İş görüşmesinde bu kıyafetlerden kaçının

24.01.2018 - 15:00 | Son Güncellenme:

İş görüşmesine giderken seçtiğiniz kıyafet, günlük tarzınız ne olursa olsun şık ve özenliolmalıdır. Kıyafet seçimi, karşınızdaki kişide sizin hakkınızda izlenimler yaratmaktadır. Bu nedenle görüşmeye gitmeden önce yapacağınız küçük bir araştırmayla şirkete veya sektöre bağlı olarak giyinip gidebilirsiniz.

İş görüşmesinde bu kıyafetlerden kaçının

İş görüşmesinde en önemli unsurlardan biri kıyafet seçimi. Bu seçim, karşınızdaki insan kaynakları yöneticisine çok şey anlatabilir. Her şeyden önce kıyafetiniz temiz ve ferah görünmelidir. Ne giyerseniz giyin kirli bir kıyafet sakın giymeyin. Saçlarınızın yağlı olmamasına dikkat edin. Dış görünüş sizin hakkınızda çok fazla ipucu verir. İş görüşmesinde giyilmemesi gereken kıyafetlere bir göz atalım.

Haberin Devamı

Parmak arası terlik

İş görüşmesine gideceğiniz sırada parmak arası terlik veya spor ayakkabı giymeniz, görüşmeyi çok ciddiye almadığınızı gösterir. Sonuçta sahile değil ciddi bir ortama gireceksiniz ve sizden beklenenler arasında ciddiyet ve disiplin var.

Tayt ve fileler

Günlük hayatta kullanımı rahat olan tayt ve file çorapları iş görüşmesinde kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor. Bu sizin günlük tarzınızdan vazgeçemediğinizi gösterir. Üstelik fazla dar taytlar, file çoraplar ve bazı seksi kıyafetler karşınızdaki kişiye farklı şeyler çağrıştırabilir.

Mini etek

İş görüşmesi sırasında rahat olmanız açısından da bu kıyafeti rafa kaldırmanızda fayda var. Hem sizin rahat olmanız hem de karşınızdaki kişinin sizin hakkında kötü düşünce ve fikirlere sahip olmaması adına mini etekten kaçının. Böylece iş veren veya insan kaynakları yöneticisi sırf bacaklarınız güzel diye değil yetenek ve becerilerinizden dolayı sizi işe alır. Çok dar ve kısa etekler ciddiye alınmamanıza yol açar.

Haberin Devamı

Aksesuar seçimi

En önemli etkenlerden biri olan aksesuar, görüşme sırasında kesinlikle fazla abartılmamalıdır. Abartıdan uzak modern ve sade takılar seçerseniz karşı tarafa sizin daha farklı bir bakış açınız olduğunu düşündürürsünüz. Küçük top küpeler, sade şık bir kolye ek olarak belki sade bir bileklik veya yüzük tercih edebilirsiniz.

İçinizi gösteren kıyafetler

Görüşme sırasında kesinlikle iç çamaşırınızı gösterecek veya sutyen askınızın görüneceği kıyafetler tercih etmemelisiniz. Bu kıyafet seçimi de sizin yanlış anlaşılmanıza ve ciddiye alınmamanıza neden olur.

Dekolte kıyafetler

Özellikle göğsünüzün veya göbeğinizin görüneceği kıyafetlerden kaçının. Karşınızdaki kişiye karşı daha ciddi ve iyi bir izlenim vermek istiyorsanız bu tarz kıyafetleri iş görüşmesi sırasında kullanmayın.

Fazla dar pantolonlar

Vücudunuzu saran ve hatlarınızı belli eden dar pantolonlardan da kaçınmanız gerekiyor. Daha bol veya bol paça bir pantolon giyerseniz daha samimi ve ciddi bir izlenim vermiş olursunuz.

Kısa kollu gömlek ve kravat
Genellikle erkeklerin yaptığı bu hata da işgörüşmesi sırasında yapılmaması gerekenlerin arasında yer alıyor. Kısa kollu gömlek görüşme sırasında pek uygun karşılanmamaktadır o yüzden tercihiniz uzun kollu ve tek renk gömlekten yana olmalı. Tek renkten kastımız ise mor veya pembe değil beyaz veya açık mavi.

Yazarlar