Genel Sağlık Kavram'dan sağlık için 3 yeni adım !

Kavram'dan sağlık için 3 yeni adım !

04.07.2014 - 10:01 | Son Güncellenme:

Kavram Meslek Yüksekokulu; günümüz iş koşullarına ve sektörel ihtiyaçlara uygun olarak mesleki dalları belirlemeye devam ediyor.

Kavramdan sağlık için 3 yeni adım

Türkiye'de en hızlı gelişen sektörlerden biri olan sağlık sektörü için bilgi ve beceriye sahip nitelikli eleman yetiştirmenin önemine inanan Kavram MYO, bu sektöre katkısını açtığı 3 yeni bölümle sürdürüyor.

Haberin Devamı

Kavram MYO'da sağlık alanında açılacak yeni bölümler: Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

FİZYOTERAPİ; Yeni açılan Fizyoterapi bölümüyle Kavram MYO'da fizik tedavi yöntemlerini uygulayabilecek bilgi ve beceriye sahip sağlık elemanları yetiştirilecektir. Bu bölümün mezunları, Kamu ve özel sektöre ait hastaneler ve rehabilitasyon merkezleri, spor kulüpleri, huzurevleri, mesleki rehabilitasyon merkezleri, kaplıca ve termal oteller, ortez ve protez ünitelerinde iş bulabilecekler. Fizyoterapi bölümüne, meslek liselerinin ilgili alanlarından gelen öğrencilerin sınavsız geçiş haklarını kullanarak yerleştirilirken, diğer adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-2 puan türünden 140 ve üstünde puan almaları gerekiyor. Bu bölümü bitiren öğrenciler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Lisans programlarına DGS ile geçiş yapabiliyor.

Haberin Devamı

İLK VE ACİL YARDIM; Sağlık alanındaki diğer bir yeni bölüm İlk ve Acil Yardım bölümünde ise hastalık, trafik, iş kazaları, yangın ve doğal afet gibi durumlarda hasta ve yaralıların hayati tehlike ve sakat kalma risklerini gidermek için olay yerinde uygulanacak tedavi ve bakım hizmetlerini veren ve bunları donanımlı ambulanslarla en güvenli şekilde hastaneye taşıyabilen sağlık elemanları yetiştirilecektir. Mezunlarına “Paramedik” ünvanının verildiği bölümü bitirenler, kamu ve özel hastanelerin acil servisleri, 112 merkez ve istasyonlarıyla, ambulans (kara, deniz, hava) hizmeti veren sağlık kuruluşları, itfaiyeler ve havaalanlarında çalışabilecektir. İlk ve Acil Yardım bölümüne, meslek liselerinin ilgili alanlarından gelen öğrencilerin sınavsız geçiş haklarını kullanarak yerleştirilirken, diğer adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-2 puan türünden 140 ve üstünde puan almaları gerekiyor. Bu bölümü bitiren öğrenciler, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans programlarına DGS ile geçiş yapabiliyor.

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ; Kavram MYO'nun sağlık alanında üçüncü yeniliği olan Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programında da çeşitli radyolojik yöntemleri (radyografi, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans v.s) kullanabilen elemanlar yetiştirilecektir. Öğrencilere, eğitimleri sırasında temel tıp bilgileri ile hem kendilerini hem de hastalarını radyasyondan koruyacak bilgilerin de verileceği Program Mezunları kamu ve özel sektöre ait hastane, dispanser, sağlık ocağı ve görüntüleme merkezlerinde çalışabilirler.

Haberin Devamı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programına, meslek liselerinin ilgili alanlarından gelen öğrencilerin sınavsız geçiş haklarını kullanarak yerleştirilirken, diğer adayların bu programı tercih edebilmeleri için YGS-2 puan türünden 140 ve üstünde puan almaları gerekiyor. Bu bölümü bitiren öğrenciler, Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans programlarına DGS ile geçiş yapabiliyor.

Kavram MYO'da açılan bu üç yeni bölümü tercih edecek öğrenciler için birinci öğretim (gündüz) ve ikinci öğretim (gece) seçenekleri mevcuttur.

Yazarlar