Diyetler Kilo verdiren tatlı patates suyu

Kilo verdiren tatlı patates suyu

08.12.2016 - 12:32 | Son Güncellenme:

Kilo vermek mi istiyorsunuz? O halde tatlı patates pişirdiğiniz suyu dökmeyin. Tatlı patates suyunu içmeyi deneyin.

Kilo verdiren tatlı patates suyu

Birçok insan yıllarca kilo vermek için hemen çözüm olacak yöntemler denedi. Zayıflamanın artık daha kolay olacağını iddia eden bilim insanları, bu mucizevi şeyin çok yakınımızda olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Fareler üzerinde denenen bu yeni araştırma, tatlı patates kaynattığınız suyu içmek iştahı kesiyor. Karbonhidratlı suyun içindeki proteinler, farelerin yemek yeme isteklerini bastırdığı ortaya çıktı. Uzmanlar bu sonucun insanlarda da aynı olabileceğini söylüyor.

Tatlı patates suyu iştahı kesiyor

Farelerin yediklerine bu sudan koyarak uzun süre gözlemlediklerini belirten Japon araştırmacılar 28 gün sonra farelerin kilo, karaciğer büyüklüğü ve yağ doku seviyeleri gibi ölçülerini inceledi.

Aynı zamanda Japon araştırmacılar kolesterol, yağın kimyasal yapısı olan trigliserid seviyeleri ile açlığı kontrol eden leptin hormonun bilgilerini de kaydetti.

Sonuca göre, tatlı patates suyunu sindiren farelerin daha az kiloya sahip olduğu çıktı. Diğer yandan daha az kolesterol, trigliserid, leptin seviyeleri keşfedildi.

Haberin Devamı

Hem endüstri hem de çevre ve sağlık için yararlı olabilir

Araştırmayı yöneten Dr. Koji Ishiguro, gereksiz olarak düşünülen tatlı patates suyunun birçok protein içerdiğini ve bu proteinlerin vücut kilosu, yağ dokusu ve diğer faktörleri de etkilediğini söyledi.

Tatlı patates suyu için alternatif kullanışların da olabileceğini ekleyen Dr. Koji Ishiguro, hem endüstri ve çevre hem de sağlık için yararlı olabileceğini anlattı.

Dr. Koji Ishiguro, farelerin biyolojik olarak insanlara benzediğini ve bu yüzden deneyin sonucu insanlar için de uygun olabileceğini belirtti.

Kaynak: Daily Mail

PembeNar Özel

Yazarlar