Püf Noktası Küçük sebeplerle mutlu olmanın 5 yolu

Küçük sebeplerle mutlu olmanın 5 yolu

14.02.2018 - 14:14 | Son Güncellenme:

Hayatta her şeyin para olduğu bu zamanlarda, mutluluk bile paraya bağlı kabul edilmeye başlandı. Hayatı bu denli paraya bağlamak ne kadar doğru? Parasızlık gerçekten de sanıldığı gibi mutluluğu imkansız hale mi getirir?

Küçük sebeplerle mutlu olmanın 5 yolu

Yağmurdan sonra gelen toprak kokusu

Haberin Devamı

Uzun bir süre yağan yağmurun ardından gelen o toprak kokusu, birçok insanın en sevdiği kokuların başında gelir. Yağmurun ardından gelen o dingin ve huzurlu havaya bir de toprağın kokusu eklenince, insanda oluşan rahatlama hissine paha biçilemez. Bu rahatlama hissi, huzurlu ortam ve toprağın kokusu bir araya gelince, mutluluğuyakalamak için paraya ihtiyacınız olmadığını siz de fark edebileceksiniz.

İltifat almak

İltifat almak, kişinin yüzünde anında bir tebessüm oluşması için yeterlidir. Güzel bir söz duymak, mutlu olmanın en kolay yollarından birisidir. Bir insanın mutluluğu bazen tek bir cümleyle bile karşılanabilir. Üstelik bu iltifat hoşlandığınız kişiden gelmişse mutlu olmamanız neredeyse imkansızdır.

Haberin Devamı

Montun cebinde unutulan parayı bulmak

Neredeyse birçok insanın başına gelmiş bir durumdur. Yaz mevsimi geldiğinde kenara atılan sadece montlar olmaz; cebinde mutlaka bir miktar para da olur. Ama kış mevsimi geri geldiğinde ve mont tekrargiyilmeye başlandığı zaman,el cebe gittiğinde, o şahane manzarayla karşılaşılır. İşte o zamanki mutluluğun tarifi yoktur.

Bisküviyi dağıtmadan çaya bandırıp yemek

Taze demlenmiş sıcacık çayın yanına en iyi giden şeylerden birisi bisküvidir. Bisküviyi çaya bandırarak yemenin tadı ise çok farklıdır. Bir de o sıcacık çayın içinde bisküviyi ufalatmadan bandırabiliyor ve ağzınıza atabiliyorsanız, işte o zaman onun keyfine diyecek bir şey yoktur. Ağzınızda yumuşacık dağılan bir bisküvi sizi mutlu etmeye yeter de artar bile.

Sıcak bir yerde vantilatörün size dönmesi

Sıcak havaların düşüncesi bile insanı bunaltıyor. Serinlemeyi sağlayan araçlar da olmasa, bunaltıcı hava insanı bayılma noktasına getirebilir. Serinlik veren en pratik aletlerden birisi de vantilatördür. Tam sıcaktan fenalaştığınız anda vantilatörün size doğru dönmesinin verdiği mutluluk asla parayla takas edilemez.

Yazarlar