Moda Ofis stili nasıl olmalı?

Ofis stili nasıl olmalı?

06.11.2012 - 15:56 | Son Güncellenme:

Günümüzün büyük bölümünü geçirdiğimiz ofiste mutlaka kendi stilimizi yansıtmalıyız. İşte ofise giderken dikkat etmeniz gereken bir kaç öneri!

Ofis stili nasıl olmalı

Haftanın en az beş günü uzun saatlerimizi geçirdiğimiz ofisimiz hayatımızın önemli bir parçası haline geliyor. Geçirdiğimiz uzun ve kimi zaman stresli saatlerde giydiklerimizde hem şık olup iş hayatının getirdiği hayatı karşılamalıyız hem de stresli ve yorucu saatlerimizi rahatlıkla geçirmeliyiz.

Minik birkaç ipucu:

* İlk kez giyeceğiniz, ilk kez kullanacağınız hiçbir şeyi ofiste kullanmayın: Ayakkabınızın vurduğu, elbisenizin ütüsünün hemen bozulduğu bir gün sizi çileden çıkarmaya sebep olabilir.

* Ofis havasına uyum sağlayın: Herkesin spor giyinmeyi tercih ettiği bir ofiste takılarınızı spor seçerek uyumu yakalayabilirsiniz, aksi de mümkün herkesin klasik giyindiği şık bir ortamda spor giyinmeyi tercih edebilirsiniz ancak alacağınız bir şal ya da saat tercihiniz ya da ayakkabınız ortama uyum sağlamanızı sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Ofiste tercih edebileceğiniz takı ve aksesuarları incelemek için tıklayın!

* Çantanızda babet bulundurun: Zorlu bir günün sonunda topuklu ayakkabıların canınızı yakabileceği ya da yorabileceği durumlarda çantanızdan çıkarıp giyebileceğiz elbisenize uygun bir babetiniz olmalı.

* Parfüme dikkat: Çalışma ortamında ağır parfüm kokuları rahatsız edici olacaktır. En hafif koku bile çok fazla kullanıldığında rahatsız edici bir hal alacaktır. Parfümünüz ne olursa olsun, yanınızdaki insanı rahatsız etmeyecek şekilde kullanmaya özen gösterin.

* Ofis dışında hava nasıl olursa olsun, kombininizi ofis sıcaklığını düşünerek tamamlayın.

* Takılarınızda sadeliğe özen gösterin. Ses çıkaran, fazla gösterişli takılar dikkat dağıtacağı için rahatlığınızı tehdit edecektir.

* Ağır makyajdan kaçındığınız gibi bakımsızlıktan da kaçının. Hiç makyajsız bir yüz, bakımsız bir görüntü verebilir özellikle de güne başlarken. Göz çevresine ve yüze kullanılacak nemlendirici kremler, belki eyeliner belki rimel, belki sadece ruj tüm havanızı değiştirecektir.

Yazarlar