Genel Sağlık Öpüşmek sağlık için tehlikeli mi?

Öpüşmek sağlık için tehlikeli mi?

21.11.2012 - 14:09 | Son Güncellenme:

Sevgimizi göstermenin en güzel yollarından biri olan öpüşmek sağlığımızı tehdit ediyor olabilir mi?

Öpüşmek sağlık için tehlikeli mi

Öpüşmenin tek faydası sevgimizi göstermek değildir. Kendimizi iyi hissetmemizi sağlar, yüzdeki onlarca kasın çalışmasını tetikler, kan akışını hızlandırır ve ruh halimizi etkiler. Ancak zaman zaman öpüşmek sağlığınızı tehdit de edebilir. İşte Genel Dişçilik Akademisi sözcüsü Connie White’ın açıklamaları…

Tek bir öpücük ile çiftler birbirlerine 500 farklı çeşit bakteri, virüs ve mikrop aktarır. Öpüşmek özellikle sık partner değiştiren kişiler için tehlikeli bir hal alabilir. Hastalığa yol açan virüsler kişiler arasında öpüşme yoluyla hızlıca yayılabilir.

Öpüşme sonucunda en yaygın görülen sorun uçuktur. Herpes simplex virüsünün sebep olduğu uçuk, öpüşme yoluyla bulaşabilir. Bu sebeple uçuklu kişilerin öpüşmekten kaçınması gerekmektedir.

Soğuk algınlığı veya grip virüsü de öpüşme yoluyla yayılır.

Sağlıklı bir öpüşme için:

Ferah bir nefes sağlıklı ve beklenen bir öpüşmeyi destekler. Ferah bir nefes için soğan, sarımsak ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Bu içeceklerin kalıntıları vücutta 72 saat boyunca muhafaza edilmektedir.

Günde 2 kez diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak çok önemlidir. Dil üzerindeki bakterilerden kurtulmak için dil fırçaları da kullanılmalıdır.

Mutlaka şekersiz sakız çiğnenmelidir. Bu önlemlere rağmen geçmeyen ağız kokusunun sebebi gizli bir rahatsızlık olabilir. Düzenli araklıklarla doktorunuzu ziyaret ederek şikayetinizi dile getirmenizi öneririz.

Yazarlar