Stil 2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması

2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması

24.04.2013 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) önderliğinde gerçekleştirilen “2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması”nda, genç tasarımcı adaylarının ürünleri yarıştı. Deri ve moda dünyasıyla magazinden isimleri bir araya getiren yarışmada, Özge Ulusoy, Didem Soydan ve Sema Şimsek gibi tanınmış mankenlerimiz de podyumdaydı. Yarışma sonucunda finalistler, toplamda 400.000 TL’lik rekor bir ödülle çeşitli eğitim fırsatları kazandılar.

2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması

Yurtiçi ve yurtdışında Türk derisinin marka algısını güçlendirmek için faaliyetlerini sürdüren İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG), genç tasarımcıları desteklemeye devam ediyor. Bu adımlardan en büyüğü, 23 Kasım Cuma akşamı, Çırağan Sarayı’nda düzenlenen 2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’yla atıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ev sahipliğinde, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Deri Tanıtım Grubu’nun (DTG) desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada, sektöre yeni tasarım ve tasarımcılar kazandırılması hedeflendi.

DTG’nin deri, perakende, tekstil ve moda dünyasını bir araya getiren “15. Deri Zirvesi”nin hemen ardından düzenlenen yarışma, birbirinden değerli jüri üyeleri ve moda dünyasına girmeye hazırlanan gençlerin tasarımlarını başarıyla sergileyen mankenlerle de fark yarattı.

Sevilen isim Jülide Ateş tarafından sunumu yapılan ve Türk deri sektörünün yaratıcı gücünün yükselmesi, özgün tasarımlarını yaratma ve satma isteklerinin güçlendirilmesi, bu kurumlardaki öğrencilerin sektöre hızla kazandırılması, yetenekli gençlerin özgün tasarımlarının teşvik edilmesi amacıyla ayakkabı, saraciye ve deri konfeksiyon olmak üzere 3 farklı kategoride düzenlenen DETAY, hem moda hem de perakende sektörünün büyük ilgisini topladı.

Haberin Devamı

114 tasarımcının arasından seçilen 18 yarışmacının tasarladıkları ürünlerin yarıştığı podyumda, izleyicilere adeta görsel bir şov yaşatıldı. Amatör bir ruhla tasarlanan bu profesyonel ürünler podyumda tanınmış mankenlerimiz; Özge Ulusoy, Didem Soydan, Sema Şimsek, Tuğba Karaca, Nur Gümüşdoğrayan, Bilge Kara, Beril Kayar, Sinem Sülün, Ebru Güzel, Ecehan Epcim, Merve Özkaran, Alona Kral ve Serkan Tan tarafından Uğurkan Erez’in koreografisiyle başarıyla taşındı.

DETAY, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, yaratıcılık ve ileri teknoloji gibi kavramları öne çıkaran konseptiyle bugünü olduğu kadar geleceği de belirleyecek bir yarışma olmayı başardı. Akademisyenler, sektörün duayenleri ve moda dünyasından tanınmış isimlerden oluşan bir jüri heyeti tarafından titizlikle değerlendirilen yarışma, aynı zamanda finalistlere sunduğu rekor düzeyindeki ödülüyle de alkış topladı.

Birinciliği elde edenlerin haricindeki tüm finalistler, İMA’da açılacak “Deri Giyim, Ayakkabı ve Aksesuar Tasarımı” eğitimine de katılabilecekler. Finale kalan tasarımlar, 2013 yılının Ocak ayında gerçekleştirilecek İstanbul Deri Fuarı (IDF)’de de sergilenecek.

Haberin Devamı

2012 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması Sonuç Listesi:

Ayakkabı Kategorisi birincisi: Safa Şahin

Ayakkabı kategorisi ikincisi: N. Begüm Yıldırım

Ayakkabı kategorisi üçüncüsü: Gökhan Yavaş

Saraciye kategorisi birincisi: İpek Çetinkaya

Saraciye kategorisi ikincisi: Ece Akhravi Matin

Saraciye kategorisi üçüncüsü: Hazal Karaşah

Deri konfeksiyon kategorisi birincisi: Özlem Koca

Deri konfeksiyon kategorisi ikincisi: Ayça Pelvanlar

Deri konfeksiyon kategorisi üçüncüsü: Figen Öner 


Yazarlar