Sağlık Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır?

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur? Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır?

01.03.2021 - 17:41 | Son Güncellenme:

Adet durumu kadınlar için geçerli bir durumdur. Kadınların yaşadığı bu durum bazı dönemlerde yaşanır. Adetin gecikmesi durumunda, bazı belirtiler ortaya çıkabilir. Adet gecikmesi genellikle hamilelik olarak görülüyor. Adet kaç gün gecikirse hamilelik kesin olur? Hamilelik testi adet gecikmesinden kaç gün sonra yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır

Adet gecikmesi yaşayan kişilerin hamile kalma ihtimali bulunur.

Adet Kaç Gün Gecikirse Hamilelik Kesin Olur?

Kadınların adet dönemlerinin gecikmesiyle beraber, hamile olduğunu düşünmeye başlar. Hamilelik durumunun belirtileri arasında, adet döneminin gecikmesi bulunuyor. Kadınların yaşadığı bu durum, akıllara hamilelik seçeneğini getiriyor. Fakat adet gecikmesinin başka sebepleri de olabilir. Bu yüzden kesin tanı konulmadan, bilinçsizce hareket etmemek çok önemlidir. Adetin gecikme süresi de dikkat edilmesi gereken durumlar arasında yer alıyor.

Adet gecikmesinin 7 gün olması herhangi bir sorun teşkil etmez. 7 günden fazla süren adet gecikmeleri, bir sorun olduğunu gösterebilir. Her adet gecikmesi hamileliği işaret etmez. Hamilelik testi adet gecikmesinden kaç gün sonra yapılır sorusu, birçok kadın tarafından merak edilen bir sorudur. Farklı sebeplerden dolayı da adet gecikmesi olabilir. Özellikle yoğun stres ve yorgunluk adet gecikmesine neden olabilecek durumlardır. Ortada herhangi bir hamilelik durumu bulunmuyorsa, başka sebepler aramak daha mantıklı olacaktır. Adet gecikmesine neden olan bazı durumlar;

Haberin Devamı

● Hamilelik
● Yorgunluk
● Yoğun Stres
● Hastalık
● İlaç yan etkileri
● Fazla kilo


Hamilelik Testi Adet Gecikmesinden Kaç Gün Sonra Yapılır?

Hamilelik testinin ne zaman yapılacağı kişiye göre değişiklik gösteren bir durumdur. Kişinin adet olma düzenlerine göre farklılık gösterebilir. Düzenli adet dönemi yaşayan kişiler, döllemeden 2 hafta sonra test yapabilir. Fakat adet dönemi düzensiz olan kişiler yaptığı testlerin sonucu uzun sürebilir. Adet döneminden 5 gün önce yapılan testler sağlıklı olur. Fakat ev tipi kullanılan gebelik testlerinin hatalı işlemlerde yanlış sonuçlar göstermesi olasıdır.

Evde yapılan gebelik testlerinin sonuçları kullanıcıya göre hatalı olabilir. Kesin sonuçlu gebelik testi yapılmak isteniyorsa, mutlaka hastaneye gidilmelidir. Alınan kan örnekleriyle, hamileliğin kesinliği anlaşılır. Evde yapılan hamilelik testlerinin yanlış kullanım sonuçlarında, farklı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Yapılan araştırmalarda test yapmak isteyen kişilerin, hamilelik testini doğru şekilde kullanamaması sebebiyle sonuçların yanlış çıktığı birçok kes görülmüştür.

Adet dönemi eğer 7 günden fazla geciktiyse, uzman bir doktora görünmekte fayda vardır. Yapılacak olan testlerle, tanı koyulur ve gerekli olan tedavi süreci başlatılır. Bu dönemde kişilerin sakin kalması ve gerekli testleri yaptırdıktan sonra hareket etmesi daha sağlıklı olacaktır.

 

Yazarlar