Sağlık Adet Öncesi Göğüs Ağrısı Ne Zaman Başlar? Regl Öncesi Ağrı Neden Olur?

Adet Öncesi Göğüs Ağrısı Ne Zaman Başlar? Regl Öncesi Ağrı Neden Olur?

13.03.2021 - 10:19 | Son Güncellenme:

Regl dönemi, halk arasında adet dönemi olarak da bilinen süreç her kadının yaşadığı bir döngüdür. Hem duygusal hem fiziksel olarak oldukça sancılı geçen bu dönemde neredeyse bütün kadınlar ağrı hisseder. Ayrıca psikolojik olarak da zayıf oldukları bir dönemdir. Adet döneminde özellikle vücudun bazı bölgelerinde ağrı daha şiddetli hissedilir. Peki regl öncesi ağrı niye oluşur ve vücutta en çok hangi bölgelerde hissedilir tüm detayları ile derledik.

Adet Öncesi Göğüs Ağrısı Ne Zaman Başlar Regl Öncesi Ağrı Neden Olur

 Regl dönemi, sadece kadınlara özel olan belirli bir yaş aralığında görülen bir süreçtir. Regl gören kadınların çoğu ağrılı bir süreç geçirir. Ancak kimisi daha hafif ağrı yaşarken kimi kadın daha şiddetli ağrı hisseder. Ayrıca ağrılar vücudun çeşitli yerlerinde görülebilir.

Haberin Devamı

 Adet Öncesi Göğüs Ağrısı Ne Zaman Başlar?

 Kadında adet dönemlerinde vücutlarında bazı ağrılar hissederler. Bu ağrı yoğunluğu karında olsa da aslında adet öncesi göğüslerde de sızlamalar oluşur. Peki bu ağrılar ne zaman başlar? Adet öncesi dönemde başlayan göğüs ağrıları genellikle adetin 2. veya 3. günü kendiliğinden kaybolur. Genellikle adet öncesi 3-4 gün içerisinde başlasa da bazı kadınlarda bir hafta öncesinden bu ağrılar başlayabilir. Göğüs ağrıları sızlama şeklinde olur bazen şişlikte yaşanabilir.

 Regl Öncesi Ağrı Neden Olur?

 Regl, ağrılı bir dönemdir. Buna ek vücuttan kirli kan atımı gerçekleşir ve yumurtalıklar tazelenir. Bu yüzden sadece kadınlarda görülmektedir. Regl döneminde ve öncesinde vücudun çeşitli yerlerinde ağrılar yaşanır. Bu ağrı görülen bölgeler, karın ve alt karın, kasıklar, bel, dizler, baş ve göğüsler. Regl öncesinde de bu ağrılar başlayabilir hatta regl döneminde daha da artış göstererek oldukça şiddetli bir ağrı yaşanabilir. Bu ağrılar neden regl öncesi başar? Regl öncesi ağrı neden olur? Regl öncesinde vücut bir hazırlık sürecine girer.

Haberin Devamı

 Vücutta bulunan prostaglandin adlı hormon kadınlarda rahim duvarı oluşmasını sağlar. Bu yüzden adet öncesinde kanda yüksek oranda bulunur. Adet öncesi ağrıyı bu hormon tetikler. Adet döneminde rahimde bebek olmadığı için bu duvar vücuttan dışarı atılır. Bunun için rahim kasılma hareketleri yapar. Ağrı oluşumunun bir diğer sebebi de budur.

Yazarlar