Yaşam ADI MÜZEDE YAŞAYACAK

ADI MÜZEDE YAŞAYACAK

11.06.2010 - 02:36 | Son Güncellenme:

Gazeteci Ufuk Güldemir’in adının verildiği Yaban Hayatı Müzesi’nin temeli dün törenle atıldı. Müzenin 2011yılında tamamlanması planlanıyor

ADI MÜZEDE YAŞAYACAK

Gazeteci Ufuk Güldemir’in 3. ölüm yıl dönümünde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kurulacak “Ufuk Güldemir Yaban Hayatı Müzesi”nin temei dün törenle atıldı. İTÜ Rektörü Prof. Muhammed Şahin, “Müzenin Türkiye ve çevresi için bir ilk olacağını söyledi.
İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde düzenlenen temel atma törenine eski Başbakan Yardımcılarından Hüsamettin Özkan, İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak ile Güldemir’in eşi Gaya Güldemir , kızı Su Güldemir ve çok sayıda yakını katıldı.
Törende konuşan Rektör Şahin, “Bu müze, Türkiye ve çevresi için bir ilk olacak” dedi Güldemir’in kardeşi Şafak Okaygün de “Ufuk gerçekten gazeteci olmak için doğmuştu. Başka hiçbir meslek onu bu kadar tatmin ve mutlu etmeyecekti” diye konuştu. Güldemir’in yaban hayatı tutkunu olduğunu kaydeden Okaygün, şöyle devam etti: “Hatta hastalandığını öğrendiği gün bile, Arjantin’e gitmek istemişti. Biz aile olarak, Ufuk’un bu isteklerini bir vakıf çatısı altında yerine getirmeyi istedik. Vakıf, gazetecilik ve sürdürülebilir yaban hayatı konusunda lisans ve lisans üstü eğitim alanlara burs desteği sağlayacak.”
Törend daha sonra gazeteciler Güneri Civaoğlu, Mehmet Barlas, Hasan Cemal, Ertuğrul Özkök ve Sedat Engin de kısa konuşmalarla Güldemir’i anlattılar.
Gelecek yıl açılması planlanan müzede Asya, Afrika, Avrupa ve Amerika’ya ait çok sayıda hayvan türü sergilenecek.

Yazarlar