Yaşam AL YAZMALI VEDA

AL YAZMALI VEDA

04.02.2011 - 02:55 | Son Güncellenme:

Ani ölümü herkesi şoke eden ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Defne’nin tabutuna annesinin göğsünde taşıyarak getirdiği kırmızı renkli, çiçekli bir yazma örtüldü. Mezara da Foster’ın küçük oğlu Can’ın oyuncak arabası konuldu...

AL YAZMALI VEDA

Çarşamba sabahı Taraf gazetesi Yazı işleri Müdürü Kerim Halit Altan’ın Caddebostan’daki evinde yaşamını yitiren ünlü sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster (32), dün Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.
Ölüm nedeni otopsi sonucu kesinleşecek Foster’ın Zincirlikuyu Mezarlığı’nda öğle vakti kılınan cenaze namazına, önceki gün Bodrum’dan gelen annesi Hatice Foster ambulansla taşındı. Sabah kızının Nişantaşı’ndaki evinden güçlükle çıkarılan Hatice Foster, gasilhanede kızını son kez gördü. Çıkışta anne Foster’in ağzından “Sabır yarabbim” kelimeleri yükseldi. Foster yine ambulansa bindirildi.

Yürek yakan feryat
Sürekli fenalaşan ve “Kızım” diye bağıran Foster’ın feryatları yürekleri dağladı. Tabutun başına tekerlekli sandalyeyle gelen ve fenalaşan anne Foster’ın tansiyonu kendisine eşlik eden sağlık görevlileri tarafından sık sık ölçüldü. Foster’ın dayısı Nejat Nayman da sık sık fenalaştı ve tabutun başına gitmek istedi. Bir ara Hatice Foster’la Nayman birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Nayman yeğeninin tabutunun yanına geldiğinde oldukça bitkindi.
Anne Foster, Bodrum’dan gelirken göğsünde taşıdığı kırmızı renkli, çiçekli yazmanın kızının tabutuna örtülmesini istedi. Kızını defnettikten sonra da anne Foster, örtüyü tekrar alıp göğsüne koydu. Nayman ise yeğeninin tabutuna “Dayıcığım. Ah benim dürüst çocuğum. Ah benim güzel kızım. Ah sen bizi nasıl bıraktın?” diyerek sarıldı.
Defne Joy Foster’ın cenaze namazının kılınması sırasında İlker Yasin Solmaz da eşinin tabutuna son kez dokundu. Oldukça bitkin olduğu gözlenen Solmaz başını eşinin tabutuna yasladı ve öptü. Foster’ın tabutu, öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alındı. Acun Ilıcalı, tabutu ilk omuzlayanlardan oldu. Ünlü sunucunun cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı. Mezar yerine kadar omuzlarda taşınan cenaze, aile kabristanlığına defnedildi.

Haberin Devamı

HABERİN FOTOĞRAFLARI

‘Oğluna doyamadı’
Cenazenin üzeri toprakla kapatılırken annesi “Oğluna doyamadı” diyerek Foster’ın 1.5 yaşındaki oğlu Can’ın oyuncak arabasını da mezarın içine koydurdu. Foster’ın Amerika’da bulunan babası ise cenazeye yetişemedi. Kerem Altan’ın da cenazeye gizlice gelip ve ayrıldığı iddia edildi. Ancak bu iddianın doğru olmadığı öğrenildi.

AL YAZMALI VEDA

Defne Joy Foster, geride 1.5 yaşındaki oğlu Can’ı da bıraktı...

AL YAZMALI VEDA

Törende çok sayıda ünlü isim vardı. Herkes çok üzgündü... Tabutu taşıyan Acun Ilıcalı’nın ağlamaktan gözleri şişmişti. En büyük acıyı ise ailesi yaşadı. Fenalaşan anne Hatice Foster “Sabır yarabbim” diyordu sürekli...
Kızının tabutuna serdirdiği yazmayı sonra tekrar alarak göğsüne koydu.

Haberin Devamı

Gözyaşı dinmediYaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze törenine ünlü sunucunun önceki hafta elendiği “Yok Böyle Dans” yarışmasından arkadaşları Nilgün Belgün, Metin Arolat, Pascal Nouma, Azra Akın, Burcu Güneş, Eda Taşpınar, Bora Kozanoğlu, Sibel Arna, sunucu Saba Tümer, program yapımcısı Acun Ilıcalı, yarışmadaki yabancı dansçılar, Çağla Şıkel ile eşi Emre Altuğ, Bengü, İnci Türkay ve Foster’ın sevenleri katıldı. Törene Sezen Aksu, Gülben Ergen ve Ferdi Tayfur’un da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar ise çelenk gönderdi. Foster’dan “Survivor” yarışmasında görev almasını isteyen Ilıcalı’nın ağlamaktan şişen gözleri dikkat çekti. Cenaze namazı kılınırken Pascal Nouma ön saflarda yer aldı. Eda Taşpınar ve Bora Kozanoğlu çifti ise sürekli ağladı. Azra Akın da gözyaşı döktü. Foster’ın arkadaşı İnci Türkay, “Çok üzgünüm. Her şeyden önce bir anneydi. Can için çok üzülüyoruz” diye konuştu.

EŞİ ÖFKELİ DEĞİL:
Can, aslanlar gibi büyüyecek
Foster’ın eşi İlker Yasin Solmaz’ı bir an olsun yalnız bırakmayan yakın dostu, oyuncu Arda Esen yaşadıklarını Milliyet’e anlattı.
Solmaz’ın çok kızgın olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Esen, “Yasin eşine karşı en ufak bir öfke duymuyor. Morgda onunla vedalaşma anını ölene kadar unutamam. Eşiyle müthiş bir aşkla vedalaştı. Eşine sarılıp ‘Gözün arkada kalmasın, Can Kılıç aslanlar gibi büyüyecek’ dedi. Yasin eşinin ölümüne neden olan biri varsa da gerekli hukuk savaşını vereceğini söylüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEFNE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI:

DEFNE'NİN EN MUTLU ANLARI:

Yazarlar