Yaşam Altın yumurtluyor

Altın yumurtluyor

12.12.2010 - 02:38 | Son Güncellenme:

Dünyanın en etkili insanlarından biri olan ABD’li talk show yıldızı Oprah Winfrey yılbaşında yayına başlayacak kablolu kanalı ile toplam 4 milyar lira olan servetine servet katacak...

Altın yumurtluyor

“Talk Show Kraliçesi” olarak tanınan Amerikalı Oprah Winfrey, yaklaşık 25 yıldır süren gündüz kuşağı programı “Oprah Winfrey Şov” ile yakaladığı başarı sayesinde dünyanın en güçlü ve etkili insanları arasına girmeyi başardı.
Tüm dünyada milyonlarca seyircisi olan Winfrey, televizyon şovunun yanında “O” adlı bir dergi çıkarmaya başladı, radyo istasyonu ve film şirketi kurdu. Birlikte program yaptığı Dr. Phil (McGraw), Mehmet Öz gibi kişilerin de popüler olarak televizyonda kariyer yapmalarını sağlayan Winfrey’in verdiği yoğun destek sayesinde Barack Obama’nın ABD Başkanı seçilmesinde bile etkili olduğu düşünülüyor. Forbes dergisinin listesine göre 2010 yılının “en çok kazanan ünlüsü” olan Oprah, şimdi de yıl başında yayına başlayacak “OWN” (Oprah Winfrey Network) adındaki kendi kablolu kanalı ile servetine servet katmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

RAKAMLARLA OPRAH
Financial Times gazetesinin hafta sonu ekinde, Oprah Winfrey’nin “sayısal başarıları” sıralandı:
2.7 milyar dolar (4 milyar TL): Serveti.
260-300 milyon dolar (390-450 milyon TL): Yıllık kazancı.
46 milyon:ABD’deki haftalık ortalama izleyici sayısı
19/1: Kadın izleyicilerin erkeklere oranı
35: Kazandığı Emmy ödülü sayısı
36.5 milyon: Televizyon röportajı izleyici rekoru (1993 yılında Michael Jackson ile)
2.4 milyon: 2000 yılında çıkarılmaya başlayan “O” dergisinin aylık ortalama tirajı
% 358: Barack Obama’nın Ekim 2006 yılında The Oprah Winfrey Şov’a çıkmasının ardından internette yapılan aramalarındaki artış
3 milyon dolar (4.5 milyon TL): Oprah Winfrey tarafından Obama’nın seçim kampanyası için toplanan bağış
12 milyon dolardan (18 milyon TL) fazla: Oprah Winfrey’in, Bill Clinton’ın Simon&Schuster yayınevi ile yaptığı 12 milyon dolarlık rekor kitap anlaşmasını 2006 yılında yaptığı anlaşma ile geçtiği biliniyor.

Yazarlar