Yaşam Altız bebeklerden beşi artık evlerinde

Altız bebeklerden beşi artık evlerinde

08.01.2009 - 02:10 | Son Güncellenme:

Bebeklerin evlerinde geçirdikleri ilk gün zor geçti. 30 biberon sütle beslenen bebeklerin altları 25 kez değiştirildi. Anne Roksana, iki saat uykuyla yetindi

Altız bebeklerden beşi artık evlerinde

Doğdukları günden bu yana Almanya’da ilgi odağı haline gelen altız bebekler, günlük yaşamlarıyla da basının ilgisini çekmeye devam ediyor. Bild gazetesi, önceki gün 5’i taburcu edilen bebeklerin evde geçirdikleri ilk günü haber yaptı. Berlin’de 16 Ekim 2008’de dünyaya gelen Türk altızlardan Rana, Esma, Zeynep, Zehra ve Ahmet, doğumlarından 82 gün sonra evlerine kavuştu.

30 biberon sütle besleniyorlar
Türk baba Hikmet ile Polonyalı anne Roksana, anneanne Wicky ve bir hemşireden oluşan bakım ekibi, 30 biberon sütle besledikleri bebeklerin altını tam 25 kez değiştirdi. Bir yandan da sık sık ağlayan bebekleri sakinleştirmeye çalıştılar. İlk mola saat 19.00’da verildi. “Yemek yapmaya hiç vaktim yok” diyen Roksana, çok yorulduğunu ifade etti.
Her dört saatte bir biberonla beslenen ve bezleri değiştirilen bebekler, son yemeklerini gece yarısından hemen önce yedi. Saat 02.00’de Roksana ile Hikmet karnı ağrıyan Rana’yı da yanlarına alarak yataklarına girerken, saat 04.00’te bebeklerin beslenme ve bez değiştirme işlemi yeniden başladı. 2 saat uykuyla yetinmek zorunda kalan Roksana bu yorgunluğa nasıl katlandığını, “Bebeklerimizi çok seviyoruz ve sonunda yanımızda oldukları için çok mutluyuz. Gerisi önemli değil” diye anlattı.

Haberin Devamı

Altız bebeklerden beşi artık evlerinde

Yazarlar