Yaşam Amerikalı, güreşi Türk şampiyondan öğreniyor

Amerikalı, güreşi Türk şampiyondan öğreniyor

29.07.2010 - 00:08 | Son Güncellenme:

Milli güreşçi Adem Kaya ABD’de açtığı Şampiyonlar Güreş Okulu’nda sporcu yetiştiriyor. Peru milli takımından bir güreşçi de Kaya’nın ekibinde

Amerikalı, güreşi Türk şampiyondan öğreniyor

Türkiye’yi 10 yılı aşkın süre uluslararası turnuvalarda temsil eden milli güreşçi Adem Kaya, 2000 yılında ABD’ye taşındıktan sonra kendine yepyeni bir hayat kurdu. Kaya artık Kuzey Carolina eyaletinde açtığı Şampiyonlar Güreş Okulu’nunda Amerikalılara güreş öğretiyor.
Kaya 2000 yılında Pennslyvania’da bulunan Lock Haven Üniversitesi’nde İngilizce eğitimi almak üzere Amerika’ya gitti. Üniversitenin güreş takımında asistan antrenörlük yapmaya başlayınca da Türkiye’ye geri dönmedi. Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill Üniversitesi’nin güreş takımının asistan antrenörü olan Kaya 2007’de Charlotte şehrine taşındı ve kendi klübünü açmaya karar verdi.

Müsabakalara hazırlıyor
Kaya’nın ‘Şampiyonlar Güreş Okulu’ adını verdiği klubünde ilk, orta ve lise öğrencileri olan kız ve erkekler eğitim alıyor. Kaya, eyalet ve ulusal müsabakalara hazırlanan sporcuları da çalıştırıyor. Kaya’nın öğrencilerinden biri de Peru milli takımı üyesi Nelson Pedraza. Kaya, 21 yaşındaki sporcuyu 2011 Pan Amerika Oyunları için hazırlıyor.
İki yıldır Kaya ile birlikte çalışan 18 yaşındaki Patrick Mestrez ise Belmont Üniversitesi’ne güreşteki başarıları sayesinde burs alarak girdi. 1990-2001 yılları arasında Türk Milli Takımı’nda yer alan Kaya’nın 1991 Dünya Gençler Şampiyona’sında altın madalya da dahil olmak üzere birçok uluslararası başarısı var.

Yazarlar