Püf Noktası Araba camı buz tuttuysa sakın sıcak su dökmeyin! Zarar vermeden buz eritmenin yöntemleri

Araba camı buz tuttuysa sakın sıcak su dökmeyin! Zarar vermeden buz eritmenin yöntemleri

21.02.2024 - 14:38 | Son Güncellenme:

Araba camının buz tutması sürücüler için kışın sıkça karşılaşılan bir sorundur. Bu durumda sıcak su dökmek cazip görünebilir ancak camda çatlaklar oluşturabilir veya iç mekanın soğumasına neden olabilir. Bu nedenle, araba camının buzunu zarar vermeden eritmenin çeşitli yöntemleri vardır.

Araba camı buz tuttuysa sakın sıcak su dökmeyin Zarar vermeden buz eritmenin yöntemleri

Kış aylarında her sürücünün karşılaştığı problemlerden birisi de camların buz tutmasıdır. Cama sıcak su dökerek eritmek cazip gibi gözükse de asla yapılmaması gerekir. Buzlu cama sıcak su dökmek camın çatlamasına ve kırılmasına neden olur. Bu gibi durumlarda uygulamanız gereken bazı teknikler vardır. Hem aracınızın camına zarar vermeden hem de kolaylıkla buzları eritebileceğiniz yöntemleri sizin için derledik.

Haberin Devamı

LİMON UYGULAYIN

Aracınızın camı buz tuttuysa sıcak su yerine limon yöntemini deneyin. Limonun asidik yapısı buzları eritmeye yardımcı olur. Bir limonu yarıya bölüp buzlu yerlere sürün. Limonun asidik yapısı ile buzların hemencecik çözüldüğünü göreceksiniz.

SU VE BEYAZ SİRKE KARIŞIMI

Su ve beyaz sirkenin karışımı da etkili bir buz çözücü olabilir. Bir sprey şişesine su ve beyaz sirkeyi eşit oranlarda karıştırın ve buzlu camın üzerine püskürtün. Sirke, suyun donma noktasını düşürür ve cam yüzeyindeki buzun çözülmesine yardımcı olur.

Araba camı buz tuttuysa sakın sıcak su dökmeyin Zarar vermeden buz eritmenin yöntemleri

ISITILMIŞ BEZ KULLANIN

Bir bez veya havlu alın ve sıcak suyla ıslatın. Islak bezinizi buzlu camın üzerine yerleştirin ve birkaç dakika bekleyin. Isıtılmış bez, camın yüzey sıcaklığını artırarak buzun çözülmesine yardımcı olur. Alternatif olarak, aracınızın içindeki ısıtıcıyı açarak camın yüzey sıcaklığını artırabilirsiniz.

Haberin Devamı

TUZLU SU

Tuz ve su karışımı, buzun erimesini hızlandırmak için etkili bir yöntemdir. Tuz, suyun donma noktasını düşürür ve bu da buzun daha hızlı erimesini sağlar. Tuz ve su karışımı hafifçe buzun üzerine püskürtülerek buzun erimesi hızlandırılabilir.

 

Yazarlar