Püf Noktası Araba temizlerken bu hataya düşmeyin! Aracın değerini düşürüyor

Araba temizlerken bu hataya düşmeyin! Aracın değerini düşürüyor

04.04.2024 - 16:07 | Son Güncellenme:

Ev temizliği kadar araç temizliği de önemli. Düzenli olarak araba temizliği yapanlardansanız bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Özellikle bazı hatalar var ki aracın değerini düşürüyor.

Araba temizlerken bu hataya düşmeyin Aracın değerini düşürüyor

Günümüzde arabalarımız da evimiz gibi. Sürekli kullanıma bağlı olarak kirlenebiliyor. Bu sebeple arabaları düzenli olarak temizlemek gerekiyor. Aracınızı temizleme işi size düştüyse bazı hatalardan kaçınmanız gerekir. Özellikle arabaların boyasına zarar vermeden temizlik şart. Yoksa bu durum aracınızın değerini düşürebilir. Peki doğru araç temizliği nasıl olmalı? İşte detaylar…

Haberin Devamı

GÖLGEDE TEMİZLEYİN

Öncelikle aracınızı gölgede temizlemeye özen gösterin. Su güneşin altında büyüteç gibidir. Sürekli güneşin altında kalırsa boyaya zarar verir. Su damlaları sabunla birleştiğinde içindeki kimyasal kalıcı su lekeleri haline gelir ve boyada kalıcı hasar bırakır. Bu durum zamanla arabanızın belli bölgelerinde paslanmaya yol açabilir.

HAFİFÇE SU TUTUN

Araba temizliğinde yaygın olarak kullanılan tazyikli su yöntemini herkes görmüştür. Kirlerden çabucak arındığını görseniz de sakın bu işlemi yapmayın. Çünkü tazyikli suyun basıncı aracınızın boyasına ve tampon bölgelerinde çizilmelere neden olabilir. Arabanızın değerini düşürmemek için hafifçe su tutarak kirin yumuşamasına yardımcı olun.

Haberin Devamı

Araba temizlerken bu hataya düşmeyin Aracın değerini düşürüyor

Araçlar için özel olarak üretilen sünger ile oto şampuanı şu karışımından yardım alarak dış yüzeyini güzelce temizleyin. Bol su ile duruladıktan sonra aracınızı kurulamaya özen gösterin. Su damlacıkları lekelere neden olur.

MİKROFİBER BEZ ŞART

Kullandığınız bez mutlaka mikrofiber bez olmalı. Mikrofiber bezler dışında kullanacağını diğer ürünler boyada çizik görünümüne neden olur. Camları silerken de mikrofiber bezden yardım alın. Düzenli olarak aracınızı temizlemek arabanızın hem temiz görünmesini hem de daha bakımlı olmasına yardımcı olur. Kirler zamanla boya üzerinde kalıntılar bırakarak boyaya zarar verir. Bu durum aracınızın satarken değerini düşürür. Bu sebeple aracınızı düzenli olarak uygun bir şekilde temizlemelisiniz.

Yazarlar