Editörün Seçtikleri Aşk iki kişiliktir!

Aşk iki kişiliktir!

12.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aşk iki kişiliktir!

Aşk iki kişiliktir





Aldatan erkeğin en sık başvurduğu açıklamalardan biri "Hem eşimi, hem sevgilimi seviyorum" sözleri... Konu, aşkın kaç kişilik olduğu tartışmalarına kadar uzanabilir elbette... Ancak uzman psikologlar sağlıklı bir ilişkinin ancak iki kişi arasında yaşanabileceği konusunda ısrar ediyor, erkekler ise aksi görüşte direniyor.
Uzmanlar, aşkın tekeşli olduğuna ve aynı anda birden fazla ilişkiye yönelmenin ‘olgunlaşmamışlık’ göstergesi olabileceğine dikkat çekiyorlar. Ancak hata her kimde olursa olsun, ilişkisini kurtarmak isteyen kadının dikkatli davranması gerekiyor.

Kadın, kendi için yapmalı...
Prof. Dr. Sedat Özkan, kadının beraber olduğu erkeği kazanmaya çalışmasının tek başına fayda etmeyeceği görüşünde. Prof. Özkan, "Kadın bakımını ihmal ettiğini düşünüyorsa, buna özen göstermeli. Daha bakımlı görünmeye çalışmalı ancak, burada erkeğin duyduğu pişmanlık ve ilişkisini kurtarmak için göstereceği çaba çok önemli. Kadın çalışmak istiyorsa çalışabilmeli, ilgi alanlarını geliştirmeli, işe kendi hayatına ilişkin hayallerini gerçekleştirerek başlamalı. Kişisel tıkanmışlıklar azaldıkça ilişki de yoluna girecektir. Kadının, kocasını yalnız kadınlığını kullanarak kazanmaya çalışması bir işe yaramayacaktır."


Neden aldattınız?
Sevgilimle sert bir tartışma yaşamıştık. Sinirle kendimi bir arkadaşımın evine attım. Biraz sohbet edip açılayım istiyordum. Başka bir yakın arkadaşımın kuzeni de oradaydı ve onun bir arkadaşı da. Çok hoş bir kadındı. İçkiler içiliyor, sohbetler ediliyordu. Sonunda gecenin geç bir saatinde, o ‘çok hoş kadın’ ve arkadaşımın kuzeni beni evlerine davet ettiler. Gittim. Kendimi iyi hissetmiyordum ve o ‘çok hoş bir kadın’dı. Beraber olduk. Söyleyemedim. Bu yüzden, onu aldattığım duygusunu üzerimden hiç atamadım. Kendimi suçladım.

‘Çok hoş bir kadındı’
Erkekler neden aldatır?
Bilmiyorum. Söylenildiğine göre, erkekler kendilerini her kadına saçmak isterlermiş. Benim severek yaptığım bir şey değil. Nitekim, ertesi sabah derin bir pişmanlık duymuştum. Günlerce utanç içinde gezdim. Aylar sonra ‘çok hoş kadın’la bir barda karşılaştık. Bir de ondan utandım. Hem de nasıl. Kıpkırmızı oldum. Özür diledim. Bana sertçe şöyle yanıt verdi: "Merhaba deseydin daha memnun olurdum." Aramadığım için onu da aldatmış oldum.

‘Aldatma’ kavramına bakışınızda değişiklik oldu mu?
"Sevgilini seviyorsan, başkasına ne gerek var? Başkasını istiyorsan, sevgilinle neden birliktesin? Hem sevgilini, hem başkasını istiyorsan, sevgilinin de bundan haberi olmalı. Sevgilinin onayı yoksa, aldatmış oluyorsun. Ayrıca, sevgilin de aynı haklara sahip değil mi? Sen yaparsan, o da yapmaz mı?" gibi sorular geçti aklımdan.

Aldatıldınız mı? Aldatılsanız nasıl bir tepki verirsiniz?
Bir kez. Tahmin bile edemeyeceğim kadar derin yaralanmıştım. Çok üzücü bir şey. Ayrılmayı tercih etmiştim.

Bütün erkeklerin aldattığını düşünüyor musunuz?
Bütün erkeklerin ve bazı kadınların.


Aldatıldığınızı ne zaman fark ettiniz?
12 yıl evli kaldım. Evliliğimin 6’ncı ayında aldatıldığımı öğrendim. Bir kız arkadaşım söyledi. Kocam kız arkadaşımla beraber olmak istemiş. Yıllarca beni hep aldattı. Sonunda boşandık, ama boşanmanın nedeni aldatması değil, dayaktı. İçki içiyordu, çalışmıyordu.

Sizi neden aldattı?
Aslında kendimde hiçbir eksik taraf görmüyorum. Güzel bir kadın değilim, ama alımlı ve hoş olduğuma inanıyorum. Değişiklik olsun diye yaptığını düşünüyorum. Erkekler kişiliklerinin zayıflığından, kararsızlıklarından ve cinsel açlıklarından aldatıyorlar.

Eşinize aldatıldığınızı fark ettiğinizi söylediniz mi?
Belli etmedim, söylemedim. Gururluyumdur. İçim parçalandı, çok üzüldüm ama kıskandığımdan değil, hazmedemediğimden. Duygusallıktan, çaresizlikten, mecburiyetten terk edemedim.

İlişkinizi kurtarmaya çalıştınız mı?
Evet. Çünkü yalnızdım ve ben sevmeyi çok seviyorum.

Tüm erkeklerin aldattığını düşünüyor musunuz?
Evet, hem de yüzde 90’ının. Erkeklerin hepsi aynı. Onları birer kumaş gibi görüyorum, sadece renkleri ve desenleri farklı.


Evliliğimizin dördüncü yılıydı ve hamileydim... Eve bazı resmi evraklar, ardından da haciz geldi... Haciz eşimin ilk evliliğinden olan borçları içinmiş. 4 yıllık kocamın daha önce evlenip boşandığını ve 10 yaşında bir oğlu olduğunu öğrenince şok geçirdim. Ama kızımız için evliliğimi sürdürdüm. Güvenim kalmamıştı.
Green Card için Amerika’ya gidip geliyor, kocama da kart çıkarmaya çalışıyordum. Ancak ona kart çıkaramadım. Bunun üzerine değişti.
Sürekli şirketteki bir kadın iş arkadaşıyla vakit geçiriyordu. Eve sessiz telefonlar geliyor, cep telefonunu hiç bırakmıyordu. Sonra bu kadının eşimle ortak borsaya girdiğini öğrendim. Eşim reddettiği için ilişkimiz sürüyordu. Onu izlemeye başladım. Eşim işini değiştirdi. Eski şirketinden, ikisi arasındaki ilişkinin yarattığı dedikodular yüzünden ayrılmak zorunda kaldıklarını öğrendim. Yeni çalıştığı şirkete ise nişanlı olduklarını söyleyerek birlikte girmişler. Eşim evden de ayrıldı. O kadınla yaşıyordu. Evlendiklerini öğrenince inanmadım, kanuni olarak bunu yapamazdı. Ama benimle yaptığı evlilik, evraklar sahteydi! Şimdi psikolojik tedavi görüyorum.

• Nâzım Hikmet, ince ruhuyla kadınları kendine kolayca âşık eden bir aşk adamı. Karısı Münevver ve öz oğlu Mehmet’i, aşkı Vera için terk eden Nâzım, Vera ile evlendii. ‘İki Sevda’ adlı şiirinde "Bir gönülde iki sevda olamaz / yalan / olabilir" diyordu.
• Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel de gizli ilişkisinin gazetelere yansımasının ardından, yaşadığının aşk olduğunu söyleyerek eşinden boşandı; sevdiği kadın Zeliha Sapmaz ile evlenmişti.
• İşadamı Halis Toprak, sevgilisi ile beraber olabilmek için yüklü bir tazminat ödeyerek, eşi Ayşe Toprak’tan boşanmıştı.
• Başbakan Adnan Menderes, ünlü soprano Ayhan Aydan’la yaşadığı aşkı Yassıada duruşmalarında itiraf ederken eşi Berrin Menderes sessiz kalmayı tercih etmişti.
• Eski İSKİ Genel Müdürü Ergün Göknel’in sekreteri Feray Karvar’la olan mutlu aşkı, karısı Nurdan Erbuğ’un yolsuzluk skandalını ortaya çıkarmasıyla gölgelendi.
• Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ın ofisinde yaşadığı seks skandalını dünyada duymayan kalmadı! Eşi Hillary Clinton ise hâlâ eşinin yanında.
• Jackline Kennedy de zamanın ABD başkanı eşi John Kennedy’nin maceralarına ses çıkarmamıştı.
• Woody Allen’ın Mia Farrow ile olan evliliği, Woddy Allen evlatlığı Soon-Yi’ye âşık olunca sona ermişti.
• Eski Fransa Cumhurbaşkanı Mitterrand’ın sevgilisi Anne Pingoet’den olan kızını, eşi Danielle Mitterrand da biliyordu.
• Marilyn Monroe’ya evli erkekler de âşıktı elbette... Simone Signoret, kocası Yves Montand’ın Marilyn Monroe ile ilişkisini bu nedenle anlayışla karşılıyordu. Zaten o da "Mutluluğun sırrı, bazı şeyleri görmezden gelmektir" demişti.

YARIN
• Eski sevgilinizi kazanmak için ne yapmalısınız?
• Kesinlikle ‘yapılmaması’ gerekenler
• Dönmeye hazır mı?
• Bundan sonra nasıl bir ilişki?
• "Kocamın onunla olduğuna emin olduğum bir gece gittim ve kapıyı çaldım. Kocamın orada olduğunu bildiğimi ve beni içeri almasının iyi olacağını haykırdım.ö






















Yazarlar