Yaşam ATM çetesine büyük darbe

ATM çetesine büyük darbe

18.02.2011 - 02:00 | Son Güncellenme:

Banka şubeleri önünde bulunan ATM cihazlarına, iskambil kâğıdı ve röntgen filminden yaptıkları düzenekleri yerleştirerek kartların sıkışmasını sağlayan, daha sonra mağdurlardan şifreleri öğrenerek kartları çıkartıp para çeken 1’i kadın 6 kişi gözaltına alındı

ATM çetesine büyük darbe

İstanbul’da 10 ayrı adrese yapılan eşzamanlı baskınlarda çete lideri Özgür A. ile birlikte Müge Y., Özer Ö., Bahadır İ., Ersen Ü. ve Erkan Ü. gözaltına alındı. Soruşturmada 1 yıldır faaliyette bulunan şebekenin çalışma yöntemleri de ortaya çıkarıldı: Üç kişilik gruplar halinde çalışan şebeke elemanlarından biri bankamatiğe kartı sıkıştıran düzeneği yerleştirerek uzaklaşıyor. Yakında bekleyen zanlılar, para çekmek isteyenlerin kartı sıkışınca harekete geçiyor. Müge Y. kredi kartı sıkıştığı için bankayla telefonla konuşuyormuş gibi yaparak mağdura yaklaşıyor. Kendi sorununun giderildiğini belirten kadın telefonu yardımcı olma bahanesiyle mağdura da veriyor.

‘Havada kazanıp tavada yiyoruz’
Mağdurlar, karşılarındaki kişinin banka görevlisi olduğunu sanarak tüm sorulara cevap veriyor. Hattın diğer uçundaki şebeke üyesi, kartın iptal edilmesi için şifreyi istiyor. Mağdur, banka görevlisi sandığı kişiye hiç çekinmeden şifreyi veriyor. Şebeke üyesi “Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz” diyerek telefonu kapatıyor. Mağdur kartının iptal edildiğini sanarak ATM’nin önünden ayrılıyor. Kartı cımbızla düzenekten çıkaran şüpheliler ise hesaptan para çekiyor. Banka görevlisi diye konuştuğu şüpheliye hastanede yatan oğlu için acil para çekeceğini söyleyen Özgür Karabaşoğlu’nu bile acımadan dolandırdıkları ortaya çıkan şüphelilerin 62 olayda yaklaşık 150 bin lira para çaldıkları tespit edildi. Günlük kazançlardan “yevmiye” aldıklarını söyleyen zanlıların birbirlerine “Havada kazanıp tavada yiyoruz” diye espri de yaptıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Lala Müfit de mağdur:

ATM çetesine büyük darbe

İyi bir insan olduğunu düşündüm
Şüphelilerin dolandırdığı kişiler arasında ‘Geniş Aile’ dizisinde hiç konuşmayan “Lala Müfit” karakterini canlandıran Ahmet Sarsılmaz da var. Sarsılmaz nasıl dolandırıldığını şöyle anlattı: “Maslak’taki ATM’den 18 Ağustos’ta para çekmek istedim. Kartı soktum ama kart geri çıkmadı. Bu sırada bir arkadaş yanıma geldi. ‘Siz Geniş Aile dizisinde oynayan Müfit değil misiniz? Bankayı arayalım. Bende ücretsiz dakika var, benden arayın’ dedi. İyi bir insan olduğunu, televizyonda gördüğü için bana yardım etmek istediğini düşündüm. Derken bütün kimlik bilgilerimizi kaptırdık. Hesabımdan 720 liranın havale edilip başka bir hesaptan çekildiğini öğrendim. Beni dolandıran kişiyi teşhis ettim. Kartları sıkışanlar ATM’nin başından ayrılmasınlar ve kendi telefonlarından bankayı ya da polisi arasınlar.”

Yazarlar