Yaşam Babasının işine devam edecekti

Babasının işine devam edecekti

28.04.2008 - 01:05 | Son Güncellenme:

Acıbadem Sağlık Grubu’nun Başkanı Aydınlar’ın trafik kazasında ölen oğlu Kerem’in ideali babasının yolundan gitmekti

Babasının işine devam edecekti

KKTC’de vatani görevini görevini yaparken çarşı izninde geçirdiği trafik kazasında iki yakınıyla birlikte yaşamını yitiren, Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Ali Aydınlar’ın 25 yaşındaki oğlu Kerem Aydınlar’ın ölümü hem ailesini hem de arkadaşlarını yasa boğdu. Çevresinde örnek gösterilen Aydınlar, babasının işini devam ettirmek için Harvard Üniversitesi’nde medikal eğitimi almıştı.
Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü başarıyla bitiren Kerem Aydınlar’ın ideali babasının yolundan giderek sağlık alanında kariyer yapmaktı. Okulunu bitirdikten sonra ABD’ye giden Aydınlar, Harvard Üniversitesi’nde medikal eğitimi aldı.  Aydınlar, Türkiye’ye döner dönmez vatani görevini bir an önce bitirip iş hayatına atılmayı planlıyordu. KKTC Gazimağusa’daki birliğine geçen yıl teslim olan Aydınlar, kendisini ziyarete gelen arkadaşlarına birliğinde tur rehberliği yaptığı Mavi Köşk’ü de hafta sonları gezdiriyordu. Önceki gün de kendisini ziyarete gelen yakınlarıyla birlikte kiraladıkları otomobille yola çıkan Aydınlar, İskele-Ercan anayolu üzerindeki Çukurova kavşağı yakınlarındaki kazada son nefesini verdi. Kazada Aydınlar’la birlikte aynı araçtaki Cemal Coşkun (59) ve Gülten Coşkun (57) hayatını kaybederken, Selma Aslanoğlu, Mehmet Şenol ve Alan Şenol (6) yaralandı.

‘Şafak 20, başka yok’

Aydınlar’ın, kazadan bir saat önce kısa mesaj (SMS) yoluyla görüştüğü arkadaşı Oğuzhan Aygören şöyle dedi: “Denizlili olduğum için şafak 20 olunca ‘beni ara’ demiştim. Dün sabah attığı mesajla uyandım.
‘Şafak 20! Başka yok’ yazmıştı. Ben de ‘Kerem reis, az kaldı’ diye cevapladım. Akşamüstü aradım, telefonunu açmadı. Daha sonra acı haberi aldım.”

Haberin Devamı

Gözyaşlarıyla uğurlandı
Aydınlar için dün Üsküdar Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde tören düzenlendi. Ailesinin yanı sıra arkadaşları ile politika, spor ve sanat dünyasından çok sayıda ismin katıldığı törende cami avlusu doldu taştı. Baba Mehmet Ali Aydınlar ve anne Hatice Seher Aydınlar taziyeleri oturarak kabul etti. Gözyaşlarını tutamayan Kerem’in kız kardeşi Zeynep ise yakınlarının yardımıyla ayakta durabildi. Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz’ın da katıldığı cenaze namazının ardından Aydınlar’ın naaşı Çengelköy’de toprağa verildi.

Kız kardeşini çok severdi
Aydınlar’ın Facebook’taki sayfası da arkadaşlarının duygu yüklü mesajlarıyla doldu. Gözde Ertekin, “Zamansız gidişin bizi derinden sarstı. Keşke her şey hayal ettiğimiz gibi olsaydı. Gittiğin yer hepimize yakın bir o kadar uzak. Ölüm Allah’ın emri, ayrılık olmasaydı” dedi.
Aydınlar’ı bir başka arkadaşı da şu sözlerle anlattı: “Çok ağırbaşlı. Uzaktan soğuk gözüken bir insandı, ama içinde çok sempatik bir kişiliği vardı. Çok sayıda dostu vardı. Düşmanı neredeyse yoktu. Ailesine çok bağlıydı.  Kardeşi Zeynep Aydınlar’la en yakın iki arkadaş gibilerdi. Onu çok kollar ve üzerine babası gibi düşerdi. Spor arabalara meraklıydı.”

Yazarlar