Püf Noktası Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi deneyin! Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor

Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi deneyin! Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor

16.10.2023 - 14:52 | Son Güncellenme:

Faydaları saymakla bitmeyen balın üretimi konusunda bazı hileler çıktı. Hiçbir zararlı besin içermeyen gerçek bal ile sahte balı ayırt etmek ise çok basit. Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi hemen deneyin. Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor…

Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi  deneyin Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor

Sağlık açısından faydalı bileşeni içeren bal, doğasında neredeyse hiç zararlı madde barındırmayan nadir bir besindir. Arıların bir gram bal üretmek için binlerce çiçeğin nektarını topladığı bilinmektedir.

Haberin Devamı

Ancak günümüzde bazı bal üreticileri sahte bal üretimi konusunda hile yapmaktadır ve bu, pazarlarda doğal bal yerine sahte veya karma balların bulunmasına neden olmaktadır. Bu sahte balların içeriğine genellikle glikoz şurubu gibi yabancı maddeler eklenir. Sonuç olarak, doğanın mucizevi bir hediyesi olan bal, sağlığımıza fayda sağlama potansiyelini yitirebilir ve vücudumuza zararlı maddelerin alınmasına yol açabilir.

En basit ve en etkili yöntem

Herkesin aklındaki soru şudur: Gerçek bal ile sahte balı nasıl ayırt edebiliriz? Alınan balın gerçek olduğunu ve gerçek bal yediğinizi nasıl anlayabilirsiniz?

Bir bardak suya bir çay kaşığı bal ekleyin. Bal su içinde olduğu gibi kalıyorsa gerçek, çözünüyorsa sahtedir. Balın sahte mi gerçek mi olduğunu anlayabileceğiniz en basit ve etkili yöntemdir.

Haberin Devamı

Balın sahte olduğunu düşünüyorsanız bu yöntemi  deneyin Gerçek ve sahte bal hemen belli oluyor

Sahte bal nasıl anlaşılır?

Kristalleşme Testi: Gerçek bal zamanla kristalleşir. Bu, balın doğal bir özelliğidir. Eğer aldığınız bal kristalleşiyorsa, muhtemelen gerçek baldır. Sahte ballar ise genellikle kristalleşmez veya çok yavaş kristalleşir.

Tat ve Koku: Gerçek balin benzersiz bir tadı ve aroması vardır. Sahte balın tadı ve kokusu genellikle daha yapaydır. İyi bir bal, çeşitli tatlar içerebilir ve bölgesel farklılıklara göre farklı aromalara sahip olabilir.

Balın Kökeni: Balın etiketini kontrol edin ve ürünün kökenini inceleyin. Gerçek ballar, belirli bir bölge veya çiçek kaynağına dayandırılabilir. Sahte ballar, kaynağını belirtmeyebilir veya "karışık" olarak tanımlayabilir.

Serçe Parmak Testi: Bir miktar aldığınız balı serçe parmağınıza sürün ve iki parmağınızı birbirine dokundurun. Gerçek bal iplik gibi uzar ve aralarından akar. Sahte bal ise hemen kopar.

Gerçek bal boğazı yakar mı?

Doğal bal biraz fazla yenildiğinde genzi yakar. Yedikten sonra ortalama 20 sn daha tadını damağınızda hissedersiniz. Eğer genzinizi yakmıyor ve tadı damağınızda kalmıyorsa muhtemelen balınız katkılıdır..

 

 

Yazarlar