Sağlık Balın Yüze Faydaları Nelerdir? Bal Yüzer Sürülür Mü, İyi Gelir Mi?

Balın Yüze Faydaları Nelerdir? Bal Yüzer Sürülür Mü, İyi Gelir Mi?

15.12.2020 - 16:18 | Son Güncellenme:

Bal, yüzyıllar boyunca kullanılan bir gıda ve de sütle karıştırılıp cildi gençleştirmek için kullanılmakta olan doğal bir maskedir. Bu nedenle balın yüze faydaları nelerdir? Bal yüze sürülür mü? Balı yüze sürmek iyi gelir mi? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.

Balın Yüze Faydaları Nelerdir Bal Yüzer Sürülür Mü, İyi Gelir Mi

Bal genellikle ülkemizde kahvaltıda gıda olarak kullanılır. Oysa doğal nemlendirici olan bal, düzenli kullanımda hem cildi temizleme özelliği hem de cildi yumuşatma özelliği gösterir.

Haberin Devamı

Balın Yüze Faydaları Nelerdir?

Harika bir besin kaynağı bal pek çok rahatsızlığa çözüm olmaktadır. Söz konusu genel olarak cilt sağlığı ve de cilt güzelliği olduğu zaman etkilerini kısa sürede göstermektedir. Balın yüze faydaları aşağıdaki gibidir. Bunlar;

Cilt İçin Nemlendirici Etkisi

Hiç kuşkusuz ki yüze etkisi büyük olan bal cildi de derinlemesine nemlendirmektedir. Bal, içeriğinde yer alan enzimler ile birlikte kuru ciltleri nemlendirme etkisi göstermektedir. Ayrıca bal cildi yumuşatır ve bütün cilde nüfuz ederek cildin uzun süre esnek kalmasını sağlar.

Akne Ve Sivilcelere Etkisi

Bal cilt üzerinde yer alan aşırı yağı arıtırken aynı zamanda antibakteriyel özelliği ile beraber sivilce ve ya akne problemlerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ciltte sivilcelerin derinine kadar iner ve sivilce oluşumlarını önlemeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Kırışıklıkları Giderici Etkisi

Bal içeriğinde bulunan doğal antioksidanlar ile cilt kırışıklarına ve ince çizgilere nüfuz eder ve yok etmeye destek olur.

Yara İzlerine Etkisi

Doğal bir antiseptik olan bal iyi bir nemlendiricidir. Bu sebeple cildin esnek ve de yumuşak olmasını sağlarken yara izlerini tedavi etmeye de destek olur. İltihapları azaltıp ciltteki yaraların hızlı iyileşmesine destek olur.

Güneş Yanıklarına Etkisi

Bal güneş yanıklarını tedavi etmek için doğal tedavi yöntemlerinden biri olmaktadır. Yanık sonucu oluşacak iltihaplanmayı azaltır ve iyileşmeyi destekler.

Bal Yüze Sürülür mü?

Pek çok sayıda maskenin içerisinde bulunan balın yaygın olarak kullanılmasının nedeni temelde iltihapları gidermesi ve B vitaminleri bakımından çok zengin olmasıdır. Ayrıca bal yüze sürüldüğü zamanlarda daha sağlıklı ve parlak bir cilt ortaya çıkar. Balın yüze sürülmesi cilt üzerinde daha pek çok fayda sağlamakta olduğu için yüze kullanımının bir zararı yoktur.

Bal Yüze İyi Gelir mi?

Günümüzde bal en sık sivilce, cilt lekeleri, güneş lekeleri, sivilce izleri, doğum lekeleri ve siyah noktalara kullanılan ve çok etkili olan bir besindir. Ayrıca balın var olan nemlendirici özelliği de cildin yumuşamasına ve de gençleşmesine katkı sağlar.

Yazarlar