Genel Sağlık Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir! Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor…

Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir! Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor…

29.07.2023 - 14:41 | Son Güncellenme:

Baş ağrısı problemi, sıklıkla karşılaşılmakta olan bir sorun olarak bilinmektedir. Genel olarak baş ağrısının; uzun süreli çalışma, uykusuzluk veya stres gibi etkenlere bağlı olarak ortaya çıktığını söylemek mümkün olmaktadır. Bazı durumlarda ise baş ağrısı yaşanması daha ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilmektedir. Baş ağrısı hakkında merak edilen detaylar.

Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor…

Baş ağrısı, hemen hemen herkesin başına gelebilecek olan sağlık sorunlarından birisi olarak bilinmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşabilen baş ağrısının bazı durumlarda ise oldukça ciddi sağlık sorunlarına işaret ettiğini söylemekte mümkün olmaktadır. Özellikle; anevrizma, beyin kanaması veya beyin tümörü gibi rahatsızlıkların belirtisi arasında da baş ağrısının yer aldığının söylenmesi mümkündür.

Haberin Devamı

Baş Ağrısı Bir Hastalığın Sinyalini Veriyor Olabilir

Baş ağrısı yaşayan bir kişinin yaşadığı ağrının nedeni çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir. Yoğun bir çalışma temposuna sahipseniz veya uyku düzeninizde problemler bulunuyorsa baş ağrısı yaşamanız normal bir durum olarak nitelendirilebilir.

Aynı zamanda stresli bir yaşantınızın olmasına bağlı olarak da baş ağrısı problemleri ile karşılaşmanız mümkün olabilmektedir. Ancak bazı durumlarda baş ağrısının ciddi sağlık sorunlarına işaret ettiğinin de bilinmesinde fayda vardır. 

Aniden başlayan çok şiddetli baş ağrılarınız varsa, anomaliden kaynaklı olarak beyin duvarlarında meydana gelen subaraknoid kanamadan kaynaklı olabilmektedir. Beyin damarlarında balonlaşma olarak tabir edilebilecek şekilde oluşan anevrizmaların yırtılmasına bağlı olarak meydana gelebilmektedir.

Haberin Devamı

Baş ağrısına ek olarak; bulantı, kusma, ışık hassasiyeti veya bilinç değişikliklerinin oluşması durumunda hiç vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerekmektedir.

Baş ağrınız sinyal veriyor olabilir Bu belirtiler varsa o hastalığa işaret ediyor…

Baş Ağrısıyla Beraber Bu Belirtilerde Varsa Dikkat Etmelisiniz

50 yaşının üstünde bulunan kişilerde yeni başlayan baş ağrısı da bir hastalık habercisi olabilmektedir. Özellikle baş ağrısına ek olarak kişinin çiğnerken yorulma, eklem ağrıları, halsizlik, görmede azalma gibi semptomları da bulunması halinde temporal arterit hastalığının habercisi olduğu söylenebilir.

Geçmeyen ve giderek şiddetlenen baş ağrısı şikayeti yaşayan kişilerin ise beyinde meydana gelen bir pıhtılaşmanın habercisi olabilmektedir. Özellikle sigara içen veya doğum kontrol hapı kullanan kişilerde rastlanabilen bir rahatsızlık olduğunun söylenmesi mümkündür.

Baş ağrısına ek olarak vücut döküntüsü, yüksek ateş, kafa karışıklığı veya uyku halinin yaşanması da beyinde oluşan iltihabi bir sorunun habercisi olabilmektedir. 

Cinsel aktiviye, hapşırmak, egzersiz veya ıkınmak gibi nedenlere bağlı olarak oluşan baş ağrısının ise anevrizmalara veya beyin tümörlerine işaret edebileceğini söylemek mümkün olmaktadır.

Hep aynı bölgede baş ağrısı yaşanması ise ağrının bulunduğu bölgede gelişen lezyonlardan kaynaklanabilmektedir.

Haberin Devamı

Kafa travması sonucunda görülen baş ağrısının ise özellikle kafaya alınan şiddetli darbeler veya trafik kazası sonrasında oluşabileceği bilinmektedir. Buna bağlı olarak beyin dokusunda veya beyin zarında kanamaların oluştuğunu söylemekte mümkün olmaktadır.

Tedavi uygulanmasına rağmen baş ağrısının geçmemesi ise merkezi sinir sistemi hastalıkları, kafa içinde basınç artışı, lezyonlar veya tümöre bağlı olabileceğini söylemek mümkündür. 

Baş Ağrısı İçin Kullandığınız İlaçlara da Dikkat Etmeniz Gerekir

Reçetesiz olarak kullanılan ilaçlarında baş ağrılarını geçirmek yerine daha da fazla şiddetlendirme ihtimalinin söz konusu olduğu söylenebilir. Eğer baş ağrısı ciddi bir hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkıyorsa, kullanılan ilaçlar ağrıyı geçirmek yerine daha da şiddetlenmesine yol açabilmektedir.

Özellikle beyin kanaması riski bulunan hastaların, kanı sulandırıcı etkiye sahip olan ilaçları kullanmaları durumun daha da kötüleşmesine yol açabilmektedir.

Haberin Devamı

Uyurken Oluşan Baş Ağrıları

Uyku sırasında baş ağrısının oluşmasına neden olan en önemli sebeplerden birisi de uyku aknesi olabilmektedir. Kişinin uyku sırasında yeterli oksijen alamaması da beyin kan akımında oluşan değişiklikler nedeniyle ağrıya sebep olabilmektedir.

 

 

Yazarlar