Yaşam Basen Nasıl Ölçülür? Kalça Ve Basen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Basen Nasıl Ölçülür? Kalça Ve Basen Ölçüsü Nasıl Alınır?

10.06.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Yazın gelmesi ile birlikte form tutma ve zayıflama çalışmalarında hazırlıklar artmaktadır. Özellikle hanımların bu konuda yüksek çabaları bulunurken, erkeklerinde azımsanmayacak kadar bir çabası bulunmaktadır. Hedeflenen forma girmek ve uygun giysiler alıp kullanabilmek amacıyla bir takım çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar öncesinde, esnasında ve sonrasında da vücut ölçüleri alınmaktadır. Peki bu vücut ölçüleri arasında kalça ölçümü nasıl yapılmaktadır? Basen ölçülerinin belirlenmesi için neler yapılmalıdır? İşte, kalça ve basen ölçümleri hakkında detaylar.

Basen Nasıl Ölçülür Kalça Ve Basen Ölçüsü Nasıl Alınır

Gerek zayıflama ve form tutma çabaları esnasında, gerekse de bir kıyafet alımı için kalça ve basen ölçülerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ölçümler bir mezura yardımı ile kolayca yapılabilecektir.

Basen Nasıl Ölçülür?

Basen kısmı, belin aşağısında bulunan kalça kemiği bölümüne verilen isimdir. Basen ölçümü yapmak için kalça kemiğinin ölçülmesi gerekir. Belin alt kısmında bulunan kalça kemiği üzerinden karnın tam üzerine doğrun yapılan ölçüm basen ölçümüdür. Yani karın ile göbeğin oluşturduğu bölge basen bölgesidir. Bu bölge mezura yardımı ile kolaylıkla ölçülebilir.

Kalça ve Basen Ölçüsü Nasıl Alınır?

Kalça, bel ile bacaklar arasında bulunan ve popo diye tabir edilen kısımdır. Bu bölgenin en geniş yerinde alınacak ölçü kalça ölçüsünü verecektir. Mezuranın bir tam tur uygulanarak kalça üzerinden yapılan ölçüme kalça ölçüsü adı verilmektedir. Basen ise kalçanın üzerinde kalan karın ve göbek bölgesidir. Zaten kilo alımlarında kendini ilk gösteren yerler basen bölgeleridir.

 

Yazarlar