Bebek Bebeğinize en büyük hediyeniz 'sütünüz'

Bebeğinize en büyük hediyeniz 'sütünüz'

06.08.2014 - 09:30 | Son Güncellenme:

Anne sütünün en büyük hediye olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Benal Büyükgebiz “ Bebeğinizden ayrı kaldığınız zamanlarda da onu en değerli ve besleyici besin olan anne sütünden mahrum bırakmamalısınız” dedi.

Bebeğinize en büyük hediyeniz sütünüz

Büyükgebiz; “Anne sütünün yararları ve emzirmenin önemi saymakla bitmez. Anne sütü bebeğin hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı ve gelişimi için gerekli olmakla birlikte zorunlu bir besindir. Özellikle doğumdan sonra ilk 6 ayda, bebekler anne sütü haricinde hiç bir ek gıdaya gereksinim duymazlar” dedi.

Haberin Devamı

Emzirmenin son derecede sağlıklı ve doğal bir yöntem olduğunu belirten Büyükgebiz; “Emzirme dönemindeki en büyük engel yanlış emzirme pozisyonlarından kaynaklanan meme başı sorunlarıdır. Bunun yanında anne memesindeki sütün bebek tarafından tam olarak tüketilememesinden kaynaklanan sorunlar da emzirmeyi zorlaştırır. Bu durumda anne sütünü sağarak, oluşabilecek sorunların önüne geçebilir” dedi.

Emziren Anneler Çift Sağımlı Pompaları Tercih Etmeli

Annenin aynı anda her iki memesini de sağmasını mümkün kılan çift sağımlı pompaların kullanımının, anneler için daha rahat olduğunu söyleyen Büyükgebiz; “ Özellikle annenin emzirme sıklığında (günde 10-12 defa) sütünü sağması gerekir. Pompanın annenin her iki memesini aynı anda sağabilmesi zamandan tasarruf sağlar. Çiftli sağım annede ikiz bebek etkisi yaratarak süt üretimini arttırır. Anne memesi ne kadar etkin boşaltılırsa süt üretimi o kadar bol ve uzun süreli olur. Çiftli sağım annede ikiz bebek etkisi yaratarak süt üretimini arttırır. Anne memesi ne kadar etkin boşaltılırsa süt üretimi o kadar bol ve uzun süreli olur. Çalışmalar annelerin bu yolla daha çok süt sağabildiklerini ortaya koymuştur. Bu etkin sağma sonucunda anne son sütünü de sağabilir. Bu nedenledir ki sağılan sütün enerji yoğunluğu da daha yüksektir. Ben emziren annelere özellikle çiftli göğüs pompası kullanmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Minimum Zamanda Maksimum Verimlilik

Lansinoh 2'si 1 Arada Elektrikli Göğüs Pompası 3 farklı sağım stili ve ayarlanabilir vakum gücü ile her annenin konforuna uygun süt sağım seçenekleri sunmaktadır. Tercihe göre tekli ya da çiftli pompa olarak kullanılabiliyor. 2’si 1 Arada Elektrikli Göğüs Pompası çiftli pompa olarak kullanıldığında ise daha az zamanda daha çok süt elde etme imkanı sağlıyor.

Ne Zaman Göğüs Pompası Kullanmak Gerekir?

Annenin süt üretimi bebeğin tüketebileceğinden fazlaysa, süt üretimini devam ettirmek ve anneyi rahatlatmak için

Annenin sütü az ise, emzirme sonrası ve aralarda sağarak süt üretimini arttırmak için

Haberin Devamı

Angorjmanı (aşı dolgunluk) ve süt kanalı tıkanmasını önlemek için

Bebeğin küvezde olması ya da başka bir nedenle anne ile bebeğin ayrı kalmak durumunda olduklarında

Annenin işe geri dönmesi durumunda

Yazarlar