Sağlık Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir? Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

11.03.2021 - 17:00 | Son Güncellenme:

Bebekler gelişme çağı olduklarında bu süre zarfında bazı hastalıklar geçirebiliyor. Özellikle bebeklik çağında birçok cilt hastalığı bulunuyor. Anne ve babalar bu durumda bebeklerde görülen cilt hastalıklarını araştırabiliyor. Bebeklerde cilt hastalıkları nelerdir? Bebeklerde en sık görülen cilt sorunları ve tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları Ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir

 Bebeklerde görülebilecek cilt hastalıkları bazen kısa bazen de uzun tedavi süreçleriyle iyileştirilebiliyor.

Haberin Devamı

 Bebeklerde Cilt Hastalıkları Nelerdir?

 Bebeklerin bağışıklık sistemi tam olarak gelişmediğinden bazı hastalıkları daha kolay yaşayabiliyor. Özellikle bebeklerde cilt hastalıkları oldukça fazla görülüyor. Bu cilt hastalıkları bazen tehlikeli olabilirken bazen de geçici olabiliyor. Yaşanan cilt hastalıklarının pek çok nedeni olabiliyor. Yeni doğan bebeklerin cildinde görülebilecek bazı durumlar şu şekildedir;

Doğum lekesi

Deride yağ bezesi

Yüzeyel hemanjiyomlar

Milia

İsilik

Akne

Pişik

Konak

Egzama

Cilt soyulması

Toksik eritem

Bebeklerde görülen bu cilt hastalıklarının büyük bir kısmı erişkinlerde de görülebiliyor. Bazı cilt hastalıkları dış etkenlerden veya genetik faktörlerden dolayı ortaya çıkabiliyor. Cilt hastalıkları genellikle cilt üzerinde bazı belirtiler gösterir. Bu belirtiler uzun sürmesi durumunda mutlaka sağlık kuruluşlarına gidilerek, doktorlara muayene olmak gerekir. Anne ve babalar bebeklerin cildinde görülen herhangi bir lekeden dolayı, bebeklerini kontrol ettirmelidir.

Haberin Devamı

 Bebeklerde En Sık Görülen Cilt Sorunları ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

 Bebeklerde bazı cilt sorunları görülebiliyor. Özellikle isilik genellikle tüm bebeklerde görülür. Bebeklerde yaşanan bazı cilt sorunları basit nedenlerle ortaya çıkabiliyor. Özellikle bebeklerin mevsimlere göre giydirilmemesi bazı cilt sorunlarına neden olabiliyor. Bebeklerin cildinde bazı nedenlerden dolayı soyulma görülebiliyor. Bu durum çok nadir olarak olsa da, tedavi edilmesi gereken bir cilt hastalığıdır. Her cilt hastalığının farklı bir tedavi yöntemi bulunuyor. Özellikle egzama ve kurdeşen gibi hastalıkların mutlaka hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekir.

 Bazı cilt hastalıkları bebeklerde yoğun kaşıntı yapacağından yaralar koparılabilir. Doktorlara götürülerek gerekli olan testlerin yapılması gerekir. Bu cilt hastalıklarında genellikle bebeklere krem tedavisi uygulanır. Verilen kremlerle cilt üzerindeki etkiler ortadan kaldırılır. Bazı hastalıklarda erişkinlere göre daha farklı tedavi yöntemleri uygulanabilir ve kısa sürede iyileştirilir.

Yazarlar