Genel Sağlık 6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor! Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin

6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor! Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin

05.11.2023 - 15:32 | Son Güncellenme:

Çocuklarda ilk süt dişlerinin 6-12 aylık dönemde çıkmaya başladığını ve 20 süt dişinin genellikle çocuk 2.5-3 yaşına geldiğinde tamamlandığı bilgisini veren Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, bebek diş sağlığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin

Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Pediatrik Diş̧ Hekimleri Birliği ilk diş̧ hekimi muayenesinin, 6 ay-1 yaş arasında, ilk diş̧ çıktıktan sonra yapılmasını öneriyor. Bebeğin ilk dişlerinin çıkmasıyla birlikte, ebeveynlere bebekleri için doğru ağız hijyeni alışkanlıklarının kazandırılmasının önemine dikkat çeken Çocuk Diş Hekimliği Uzmanı Dt. Nurgül Demir, 

Haberin Devamı

“Süt dişler ilk çıktığı andan itibaren çürük oluşumunun engellenmesi ve 10-12 yaşlarına kadar ağızda kalması gereken dişler için yapılabilecek en ideal ve koruyucu tedavi planlamasının yapılması gerekmektedir. Özellikle tanı konmuş bir hastalığı olan ve düzenli ilaç kullanması gereken bebek hastalarımızda ağız hijyeni alışkanlıklarının hastaya özel olarak düzenlenmesi, ağız hijyeni için kullanılan ürünlerin hastaya göre seçilmesi ve düzenli kontrol randevularıyla çürük riskinin en aza indirilmesi veya çürük oluşumunun erken safhada tespit edilmesi çok önemlidir” dedi.

6-12 aylık dönemde çıkmaya başlıyor Bebeklerin diş bakımını ihmal etmeyin

BEBEKLER DİŞLİ DOĞABİLİR

Bazen bebeklerin ağızlarında bir veya birkaç tane diş ile de doğabildiğini ifade eden Dt. Nurgül Demir, "Bu bebeğin beslenmesini etkileyeceği gibi eğer diş sallanıyorsa yutmayla birlikte bazı riskleri de beraberinde getirebilir. Bu mutlaka çocuk diş hekimine danışılması gereken bir durumdur. Dişin durumuna göre hekim doğru tedavi planlamasını yapacaktır" açıklamasında bulundu.

Yazarlar