Yaşam Berre İsminin Anlamı Nedir? Berre Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

Berre İsminin Anlamı Nedir? Berre Ne Demek, Hangi Anlama Gelir?

25.09.2023 - 12:00 | Son Güncellenme:

Ülkemizde bazı isimler çok yaygın olarak kullanılsa da, bazı isimler ile çok nadir olarak karşılaşıyoruz. Haliyle nadir olarak karşılaştığımız ve anlamını bilmediğimiz isimlerin de anlamını öğrenmek istiyoruz. İşte Berre de bu tarz isimlerden biridir. Peki, Berre ismi ne anlama gelmektedir? Berre ismi Kuran'da geçiyor mu? İşte bu konu hakkında tüm bilmeniz gerekenler.

Berre İsminin Anlamı Nedir Berre Ne Demek, Hangi Anlama Gelir

Berre, Arapça kökenli bir isimdir. Kulağa oldukça hoş gelmesi ve Kuran'da geçmesi ile öne çıkan bu isim, özellikle kız çocukları için tercih ediliyor.

Berre Ne Demek?

Berre Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte, taze ve körpe, el değmemiş olan anlamında kullanılan bir isimdir. Berre ismi kızlar için tercih edilen bir isimdir. Aynı zamanda temiz olan ve temizleyen anlamlarında da kullanılmaktadır. Özellikle Arap ülkelerinde kullanılan bu isim, eskiden ülkemizde çok yaygın olmasa da, son zamanlarda sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır.

Özellikle alışılageldik ve herkes tarafından sıklıkla kullanılan isimleri tercih etmeyen aileler, yeni doğmuş kız çocukları için Berre ismini tercih etmektedir. Berre ismi hem anlam olarak güzel olması, hem de kulağa hoş gelmesi sebebiyle son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır.

Berre İsmi Kuran'da Geçiyor mu?

Türk Dil Kurumu'nun kişi adları ve isimler sözlüğünde Berre diye bir isim yer almamaktadır. Bununla birlikte Berre, Kuran'da geçen bir isimdir. Hazreti Muhammed'in eşlerinden ilk ikisinin ilk isimler Berre'dir. Daha sonradan peygamberimiz eşlerinin isimlerini değiştirmiş, birinin ismini Cüverriye, diğerinin ise Zeynep Binti Cahş yapmıştır. Aynı zamanda Hazreti Muhammed'in üvey kızının adı da Berre iken, peygamberimiz onun da ismini Zeynep olarak değiştirmiştir.

Berre Kuran'da hayırlı ve iyi kimse, cömertlik eden kişi anlamında da kullanılmaktadır. Aynı zamanda Berre ismi, kendi nefsini kendi temizleyen anlamında da kullanılmaktadır.

 

Yazarlar