Genel Sağlık Bipolar belirtileri nelerdir? Bipolar bozukluk tedavisi nasıl olur?

Bipolar belirtileri nelerdir? Bipolar bozukluk tedavisi nasıl olur?

30.10.2018 - 14:28 | Son Güncellenme:

Kişinin günlük yaşamını olumsuz yönde etkileyen psikolojik bir rahatsızlık olan bipolar bozukluk, istenmeyen duygu karmaşalarının yaşanmasına neden olur. Peki bipolar belirtileri nelerdir?

Bipolar belirtileri nelerdir Bipolar bozukluk tedavisi nasıl olur

Patolojik Duygu Durumu ile ilişkili klinik bir tablo vardır. Hastalar anormal olarak çökkün (depresif ) veya taşkın (manik) ataklar ile gözlenirler. Yaygın ölüm tehlikesi bulunan ve tedavi edilebilen bozukluklardır. Psikiyatrinin en önemli rahatsızlıklarından biridir.

Haberin Devamı

BİPOLAR ŞİKAYETLERİ NELERDİR?

Kendine güvende aşırı artma, uyku ihtiyacında azalma(hiç uyuyamama veya üç saatten az uyuma) Her zamankinden fazla aşırı konuşma ve Sürekli fazla para harcama isteği, Akılsızca yatırım yapma arzusu, fikirden fikire geçme(fikir uçuşmaları) Dikkat dağınıklığı, Cinsellikle ilgili isteklerin aşırı artışı ,Hezeyan ve varsanı denilen düşünce bozukluklarının olması Artmış ve sürekli devam eden huzursuzluk hali. Bütün bunların en az 15 günden beri devam etmesi.

Yukardaki tablo manik bir atağı göstermektedir.Bir başka dönemde ise hastalık depresif bir tablo ile yeni bir atak şeklinde görülebilir.

BİPOLAR BELİRTİLERİ NELERDİR?

Depresif Duygu Durum, İlgi kaybı Zevk alamama, Belirgin kilo verme yada kilo alma, Uykusuzluk veya aşırı uyku hali, huzursuzluk ve yavaşlama, yorgunluk ve enerji kaybı, kendini değersiz bulma ve suçluluk duyguları, Konsantrasyon azalması, iş yapmada isteksizlik, tekrarlayan ölüm düşünceleri yada suicid (intihar) düşünceleri ile gözlenen klinik durumlar Depresif bir atak olarak değerlendirilir. Hastalık tek başına Manik bir hecme veya Manik ve Depresif ataklar şeklinde belirli periyotlarla görülebilir. Mevsim değişikliklerinde hastalık tablosu tekrarlanabilir.ve tam düzelme dönemleri izlenir buna Remisyon (kısmi iyileşme) denir.

Haberin Devamı

BİPOLAR TANISI

Tüm vücut tetkikleri, beyinin Radyolojik incelemeleri, Biyokimyasal tetkikler ile başka bir organik hastalığın bulup bulunmadığı araştırılır. Klinik gözlem ve Aile bilgisine başvurulur.

BİPOLAR TEDAVİSİ

Hafif ve orta dereceli vakalar ilaç tedavisi ve psikoterapi ile Remisyona (kısmi iyilik) girer. Daha ağır vakalarda hastaneye yatış gerekir.

Yazarlar