Yaşam Bir mezarı hatta ölüm ilanı var! 'Kurtlar Vadisi' senaryosu gibi ama gerçek

Bir mezarı hatta ölüm ilanı var! 'Kurtlar Vadisi' senaryosu gibi ama gerçek

16.02.2024 - 06:55 | Son Güncellenme:

20'li yaşlarınızın ortasında uyandığınız bir sabah, aslında öldüğünüzü ve başka bir kimliğinizin olduğunu öğrenseniz ne yapardınız? Peki size Kurtlar Vadisi dizisinin efsane karakteri Polat Alemdar'ın hayatını andıran bu senaryonun aslında gerçek bir hikayesi olduğunu söylesek... İşte sosyal medyada yayınladığı videoyla milyonları şaşırtan kadının, filmleri aratmayan gerçek hayat hikâyesi.

Bir mezarı hatta ölüm ilanı var Kurtlar Vadisi senaryosu gibi ama gerçek

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiltere'de yaşayan ve güvenlik sebebiyle ismi verilmeyen bir kadın sosyal medya hesaplarında yayınladığı bir videoyla herkesi şaşkına uğrattı. Benzersiz hayatını videolarında ve sosyal medya sayfalarında paylaşan genç kadın takipçilerinden gelen "Mezarın var mı?" sorusuna "Evet, mezarım var. Hatta ölüm ilanım bile var" diyerek yanıt verince milyonları şoke etti. Peki, bir dönemin reyting rekoru kıran dizisi Kurtlar Vadisi fanatiklerinin diline pelesenk olmuş "Yeni bir göreve başlıyorsun, farklı bir görev; öleceksin, yeni bir yüz, yeni bir kimlik, geçmişin silinecek. Ailen, yakınların, seni tanıyan herkes, artık onlar yok" repliğini hatırlatan bu hayatın arkasında hangi gerçek yatıyordu?

Haberin Devamı

Bir mezarı hatta ölüm ilanı var Kurtlar Vadisi senaryosu gibi ama gerçek

'MEZARIM, ÖLÜM İLANIM VAR'

"Bu tür şeyleri okumak gerçekten çok garip, ama evet ölüm ilanım var" diyen 30'lu yaşlarındaki kadın, çocukken bir trafik kazasında öldüğünün söylendiğini belirterek hayat hikayesini anlatmaya başladı. Çocukluğunda evlat edinildiğini söyleyen genç kadın, kardeşleri, anne ve babasıyla normal bir hayat sürdüğüne inanıyordu, ta ki gerçeği fark edene kadar. Kardeşlerinin ve kendisinin evlatlık edinilmesinin sebebi de biyolojik annelerinin fuhuştan hüküm giymesi ve o esnada bile ölüm tehditleri savuruyor olmasıydı.

Bu sebeple videoyu yayınlayan kadın ve kardeşleri tanık koruma programına alındı ve bir aileye evlat edindirildi. Ancak böyle bir programa dahil olduklarını hiç kimse onlara söylemedi. O zamanlar yaşadıklarını, "Çocukken, sadece etrafınızda neler olup bittiğine dair nedenleri kabul edersiniz. En azından ben ve kardeşlerim öyleydik. Bize soru sormamamız ve sadece akışa uymamız öğretildi" dedi. Üstelik genç kadını ve kardeşlerini evlat edinen aile, çocukların hepsinin doğum günlerini bile değiştirmişti. Asıl yaşları da tahmin ettiklerinden daha farklıydı. Ailesi onun yaşını olduğundan daha küçük bir şekilde kimliğe yazdırmıştı. Yaşadıklarını, "Benim için biraz garip çünkü insanlar bana 'Peki, kaç yaşındasın? diye sorduğunda, ben de '30 mu, 33 mü, 34 mü, 35 mi? Artık hiç bilmiyorum" diyerek anlatan Tiktok kullanıcısı, bütün yaşananların sebebini ise oldukça şaşırtıcı bir tesadüfle öğrendi.

Haberin Devamı

Bir mezarı hatta ölüm ilanı var Kurtlar Vadisi senaryosu gibi ama gerçek

YILLARCA ÖZ ANNESİNDEN KAÇTIĞINI BİLMİYORDU

Genç kadın, yıllar boyunca fuhuştan hüküm giymiş ve onları arayan biyolojik annesinden kaçtıklarını ve bu sebeple koruma programına alındıklarını bölge savcılığıyla iletişime geçebildiğinde öğrendi. Bir günde gerçek adının, yaşının ve hayatının aslında bambaşka olduğunu fark etmesinin ardından 18 yaşına geldiğinde kendisini evlatlık edinen ailenin, tanık koruma programında olduğunu söylemesi gerektiğini düşünmüştü. Artık çocukken neden belli sebepler gerekçe gösterilerek sık sık taşındıklarını daha iyi anlıyordu. Bu sebeple 2015 yılında dahil olduğu koruma programından çıkmaya karar verdi. Buna karar verdiğinde 20'li yaşlarının sonundaydı.

Haberin Devamı

Kardeşleri de bu kararına saygı duyup benzer bir kararı ilerleyen günlerde kendi adlarına verdiler. Bu hem evlat edinen aile hem de kardeşler için zor bir durumdu, bir gün uyandıklarında aslında çok farklı bir hayata gözlerini açmışlardı.

Bir mezarı hatta ölüm ilanı var Kurtlar Vadisi senaryosu gibi ama gerçek

ÖLDÜKLERİNE ASLA İNANMADI

Üstelik bütün bu yaşananlara sebep olan biyolojik anne ise çocuklarının öldüğüne hiçbir zaman inanmadı. Hayatları boyunca hep onları aradı. Bir zamanlar çocuklarını bulmaya o kadar yaklaşmıştı ki onların evlat edinildiği aileyi, annenin adını, işini ve kaç çocuğu olduğunu bile biliyordu. Bu sebeple koruma programında olan kadın ve kardeşleri sürekli olarak taşınıyorlardı.

Bu konuyla ilgili duygularını, "Ancak şimdi bir yetişkin olarak geriye baktığımda şunu merak ediyorum: Üvey annem biyolojik annemin bizi aradığını biliyor muydu?" diyerek anlatan genç kadın biyolojik annesiyle ilgili gelen soruları şöyle yanıtladı:

"Hiçbir şey değişmedi, artık kendi çocuklarını bile satmaya çalışan bir kadının korkusuyla yaşamayacağım. Korku, onun için hissettiğim şey değil çünkü bu kadın zaten hayattaki savaşını kaybetti. Ona karşı sadece biraz öfkeliyim."

Yazarlar