Stil Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hanneli.com isimli moda bloğunla tanıdığımız Hanneli Mustaparta’nın on elinde on marifet var!..

Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

1982 yılında Norveç’ te doğan Mustaparta, blog yazmanın haricinde, fotoğrafçılık, stilistlik, modellik ve Vogue.com’ da editörlük yapıyor. 17 yaşındayken fotoğrafçı Per Heimly tarafından keşfedilen ünlü bloggerın moda dünyasına girişi, şu anda aktif olarak yayın yapmayan fakat Paris ve New York’ ta o zamanlar meşhur olan “Fjord” adlı moda dergisinde, Norveçli “TEAM Models” ajansı aracılığı ile modellik yapmasıyla başladı.

Haberin Devamı

2004 yılında “Supreme” adlı modellik ajansıyla çalışmaya başlayarak, Calvin Klein, Fredric Fekkai, Cosmopolitan Magazin ve İtalyan Vogue gibi uluslararası markalarla biraraya gelme şansı elde etti. John Frieda için yaptığı reklam kampanylarının ardından 2009 yılında MTV Norveç’ in VJ i oldu.

Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

Yine aynı yıl içinde moda dünyasında ilham aldığı marka ya da tasarımcıları, beğendiği tarzları ve kendi çekimlerini paylaşmak amacıyla Hanneli.com u hazırlayan Mustaparta, böylelikle moda dünyasına hızlı bir giriş yapmış oldu. Giderek artan popülerliğini , 2010 yılında Vogue’ un “Power Issue” sayısında, en etkili 9 blog arasında seçilerek, pekiştirdi. Dünyaca ünlü markaların, reklam verebilmek için birbirleriyle rekabet ettikleri Vogue ‘un İtalya, Japonya, Brazilya, Avusturalya sayılarının yanı sıra Elle, Harper’s Bazaar gibi sayısız moda dergisine , yarattığı internet sitesiyle defalarca konu olmayı başardı.

Haberin Devamı

Mustaparta’ nın yakın zamanlarda yaptığı iki önemli çalışma ise bizce 2010 yılında Vogue’ un en iyi giyinenleri konu aldığı sayısında, H&M’ in hem kadın hem erkek giyim kısmı için yaptığı stilistlik ve 2011 yılında uluslararası fast-fashion markası Zara’nın kendisiyle beraber üzerinde Hanneli Mustaparta portresinin basılı olduğu ve Zara’nın tüm dünyadaki mağazalarında satılan tişörtü.

Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

Gün geçtikçe ününe ün katmaya devam eden “Sokak modası blogger” ı, çoktan Amerikanın “It Girl” ü oldu bile. Kendi ilham aldıklarını bize göstermek amacıyla açtığı sitesi sayesinde, farklı ve dikkat çekici kombinleriyle bizim ve tüm moda takipçilerinin ilham aldığı bir kişilik haline geldi. Çektiği hayat dolu ve eğlenceli sokak modası fotoğraflarıyla da farklı mecralara haber olan it girl, blog dünyasının popüler konusu DIY yani kendin yap projesine de destek vererek geçtiğimiz aylarda Rag & Bone ‘un DIY Kampanyasının yüzlerinden biri oldu. Çekimleri Londra, Paris, New York, Norveş ve İsveç’ te yapılan koleksiyonda Mustaparta, skinny in Washed Black Leather, Varsity Jacket in Navy, Legging in Wine, McCauley Biker Jacket in Ivory ve Skinny in Burnt Orange giydi.

Haberin Devamı

Blog Dünyası - Hanelli Mustaparta

Her gün sayısız moda etkinliğine katılan, defilelerin backstage’lerini fotoğraflayan, dünyaca ünlü moda dergilerinin editörleriyle toplantı yapan ve sokaklarda sürekli sayısız kamera eşliğinde yürüyen Mustaparta, bir gün bu işten sıkılır mı bilmeyiz, ama bizim onu takip etmekten sıkılmayacağımız kesin!..

Yazı; Selin Çetinkaya

Yazarlar