Yaşam Bodrum’da tapu çetesi

Bodrum’da tapu çetesi

16.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde “sahtecilik, usulsüzlük ve yolsuzluk” şikâyeti üzerine operasyon yapıldı. İkisi tapu müdürü 24 kişi gözaltına alınırken, kapıya “Bilgisayarlarımızdaki arıza nedeniyle bir süre hizmet veremeyeceğiz” yazısı asıldı

Bodrum’da tapu çetesi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, tapu işlemlerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla dün sabaha karşı başlatılan operasyon kapsamında aralarında tapu müdürü A.A. ile eski tapu müdürü A.K.’nin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Operasyon devam ederken, Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde asılan yazıda, “Bilgisayarlarımızdaki arıza nedeniyle bir süre hizmet veremeyeceğiz. Özür dileriz” denildi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Müdürlüğü tarafından, Bodrum’daki tapu dairesinde “evrakta sahtecilik, usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı” iddiaları üzerine başlatılan operasyon kapsamında, Bodrum Tapu Müdürü A.A., dört tapu memuru, altı emlakçı, üç astsubay ve tapuda aracılık yaptıkları saptanan dokuz kişi gözaltına alındı.

Ünlülere sahte tapuyla satış
Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda sahte tapu, noter belgesi, çek, senet, tapu ve kadastro kayıtları, fotokopiler ele geçirildi. Operasyonun, yüz binlerce TL ödeyerek satın aldıkları villa tapularının sahte çıkması üzerine, aralarında ünlü işadamı, sanatçı ve yabancıların da bulunduğu 14 kişinin Bodrum Savcılığı’na yaptığı şikâyet üzerine başlatıldığı kaydedildi.
Vurgun 4 milyon TL
Bodrum’daki tapu operasyonunda gözaltına alınan 24 kişiden 16’sı Muğla’ya getirildi. Tapu vurgununun tutarının yaklaşık 4 milyon TL olduğu belirtildi.

‘Tapu almak işkence oldu’
Bodrum’da 26 yıldır emlakçılık yapan Savaş Ergun, gözaltına alınanların toplandığı Gümbet’teki Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliği’ne gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bodrum Tapu Müdürlüğü’nde işlerin kasıtlı olarak yavaşlatıldığını ve memurların para almadan işlem yapmadığını öne süren Ergun, şunları söyledi:
“Bundan 10 yıl önce işlemler daktiloyla yapılırken bir günde çıkan tapular, bilgisayarlı ortama geçilmesine rağmen 1 haftada 10 günde alınamıyordu. Vatandaşlar eğer aracıya veya memura para vermezse günlerce tapu dairesinde sürünüyor, para verildiğinde ise tapu bir saatte çıkıyordu. Bodrum’da tapu almak işkenceye dönüşmüştü. Umarız operasyon iyice detaylandırılır, insanlara zulüm yaşatanlar cezasını bulur.”

Yazarlar