Püf Noktası Boğazınıza balık kılçığı kaçtıysa hemen bunları yiyin! Kılçıktan hemen kurtarıyor

Boğazınıza balık kılçığı kaçtıysa hemen bunları yiyin! Kılçıktan hemen kurtarıyor

20.12.2023 - 12:51 | Son Güncellenme:

Sağlıklı besinlerde başı çeken balık yemesi keyif verici ancak boğaza kaçan kılçıklar kabusa çeviriyor. Boğazınıza kılçık kaçtıysa bu besinleri tüketin, kılçıktan hemen kurtarıyor

Boğazınıza balık kılçığı kaçtıysa hemen bunları yiyin Kılçıktan hemen kurtarıyor

Balık kış aylarında çokça tüketilmesi gereken besinlerin başını çekiyor. Ancak balık tüketirken dikkat edilmesi bazı noktalar var. Özellikle balıkların kılçığı boğazda kalıp kötü sonuçları beraberinde getiriyor. İşte bu noktada küçük kılçıklar için evde tüketeceğiniz besinler kılçıktan kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Bahsedilen yöntemler küçük kılçıklarda işe yarayabilir. Ancak kılçık gitmediyse, büyük kılçıklar boğazınıza takıldıysa veya zarar veriyorsa hemen sağlık kuruluşuna başvurun.

Haberin Devamı

GAZLI İÇECEKLER TÜKETİN

Hurriyet.com.tr’de yer alan içeriğe göre, kişilerde ciddi belirtiler gözlemlenmiyorsa, boğulma durumu yaşanmıyor demektir. Boğazda takılan kılçıklar sıvı yardımıyla çıkarılabilir. Özellikle yumuşak gıdalar su ile birlikte tüketilerek, boğazdan çıkarılması kolaylaşır. Gazlı içecek tercihi de, boğazda takılan kılçıklar için oldukça yararlı bir yöntemdir. Gazlı bir içecek içilerek, boğazın yumuşaması sağlanabilir ve takılan kılçığın çıkarılmasına yardımcı olabilir. Boğulma yaşanması durumunda tıp alanında bilinen heimlich manevrası uygulanır.

Boğazınıza balık kılçığı kaçtıysa hemen bunları yiyin Kılçıktan hemen kurtarıyor

Boğaza kaçan kılçıktan kurtulmak için katı gıdaların tüketilmesi önerilir. Küçük bir kılçığı çıkartmanın pratik yollarından biri muz tüketmektir, zira muzun doğal yumuşak yapısı bu durumu çözebilir. Muz, çiğnenerek yutulduğunda balık kılçığını mideye itebilir ve zamanla mide asidi tarafından çözülebilir.

Haberin Devamı

ISLAK EKMEK VE PİŞMİŞ PİRİNÇ YÖNTEMİ

Başka bir yöntem ise ıslatılmış ekmek tüketmektir. Bir parça ekmek sütle ıslatılır, ardından sıkılır ve bütün olarak yutulacak kadar küçük bir top haline getirilir. Bu şekilde yutulan ekmek, kılçığın ekmeğe yapışarak mideye itilmesine yardımcı olabilir.

Alternatif olarak, yumuşak bir yapıya sahip olan pişmiş pirinç tüketmek de kılçığı mideye itebilir. Bu yöntemler, boğaza takılan kılçığı çıkarmak için basit ve doğal çözümler sunabilir.

 

 

 

 

 

Yazarlar