Yaşam Borisov Demirel’i yakalamış

Borisov Demirel’i yakalamış

07.07.2009 - 00:36 | Son Güncellenme:

Bulgaristan’daki seçimlerin galibi Boris Borisov’un yurtdışına kaçan Yahya Murat Demirel’i Bulgaristan’ın Burgaz limanında yakaladığı ve iade işlemlerine aldırmadan hemen Türk polisine teslim ettiği ortaya çıktı

Borisov Demirel’i yakalamış

Bulgaristan’daki seçimlerin galibi olan GERB Partisi’in lideri Boris Borisov’un, Egebank soruşturması sırasında yurtdışına kaçan Yahya Murat Demirel’in yakalanmasında büyük rol oynadığı ortaya çıktı.
Borisov’un partisi, seçimlerde kazandığı 115 sandalye ile kurulacak yeni hükümetin büyük ortağı konumunda. Başbakan olması beklenen Borisov’un başarısı, “Jivkov ruhunun dönüşü” olarak tanımlandı. Görev yaptığı dönemde Bulgaristan’da yolsuzluk olaylarının üzerine gitmesiyle tanınan Borisov, 2005’te İçişleri Bakanlığı Organize Suçlarla Mücadele Birimleri Koordinatörü’ydü. 

Limanda yakaladı
Borisov, bir dönemin ünlü ismi Yahya Murat Demirel’in yakalanmasında Türk polisine destek verdi. Egebank dosyasından yargılanan ve hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan Demirel, 2004’ün yılbaşı gecesi deniz yoluyla Türkiye’den kaçtı. Ancak, Demirel ile eşi Ayşegül Esenler’in bindiği deniz motoru arıza yaptı. Demirel ile eşini taşıyan tekne bunun üzerine Burgaz Limanı’na yanaştı. Türkiye’nin uyarısıyla Borisov’a bağlı özel ekipler, çifti Burgaz Limanı’nda yakaladı. Borisov, Interpol’ü devreye sokmayıp doğrudan Türk polisi ile irtibat kurdu. 

Avcı’yla temas kurdu
Dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanı Hanefi Avcı’yla temasa geçen Borisov, yazışma yapmadan Demirel çiftini Dereköyde iade ettirmişti.
Talimat üzerine Bulgar özel timleri, Demirel ile eşi Esenler’i sınır kapısında Türk polisine teslim etti. Böylece, aylarca sürecek iade işlemine gerek kalmadı. Borisov, daha sonra Türk polisinin davetlisi olarak Ankara’ya geldi.
Borisov’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşme isteği gerçekleşmedi. Borisov, daha sonra siyesete girerek Sofya Belediye Başkanı seçildi.

Yazarlar