Sağlık Braxton Hicks Kasılmaları Nedir, Neden Olur? Braxton Hicks Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Braxton Hicks Kasılmaları Nedir, Neden Olur? Braxton Hicks Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

12.03.2021 - 10:18 | Son Güncellenme:

Doğum tarihinden önce kasılmalarınız var mı? Panik yapmayın, bunlar muhtemelen Braxton-Hicks kasılmalarıdır. Peki Braxton hicks kasılmaları nedir, neden olur? Braxton Hicks belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? Tüm detayları sizler için derledik.

Braxton Hicks Kasılmaları Nedir, Neden Olur Braxton Hicks Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir

 Braxton-Hicks kasılmaları uterusun geçici kasılmalarıdır. Gerçek kasılmalardan farklı olarak, kasılmalar doğumun başlamasının bir işareti değildir.

Haberin Devamı

 Braxton Hicks Kasılmaları Nedir?

 Hamilelik, ilk günden itibaren anne adayında birçok hormon ve kas değişikliğine neden olur. Rahmin modifikasyonu bunlardan biridir. Hamilelik sırasında rahim genişler ve değişir, bu da rahim kasılmalarına neden olur.

 Hamileliğinizin sonlarına doğru, doğum sancılarının ne zaman başlayacağını nasıl anlayacağınızı merak etmeye başlayabilirsiniz. İkinci veya üçüncü trimesterde doğuma yol açmadan giden kasılmalar yaşarsanız, özellikle kafa karıştırıcı olabilir. Bunlara Braxton Hicks kasılmaları denir ve bunlar vücudunuzun doğuma hazırlanma yollarından biridir.

 Braxton Hicks Kasılmaları Neden Olur?

 Yanlış veya pratik kasılmalar olarak da bilinen Braxton Hicks kasılmaları (adını ilk kez tanımlayan doktorun adını taşır) gerçek doğum kasılmaları değildir, ancak bunlar, tıpkı gerçek doğum kasılmalarında olduğu gibi rahim kaslarının kasılmasından kaynaklanır. Braxton Hicks kasılmaları, rahim ağzını açmasa da, rahim kaslarını sıkılaştırıp gevşeterek vücudunuzun doğuma hazırlanmasına yardımcı olur.

Haberin Devamı

 Braxton Hicks kasılmaları hafif olabilir - rahimde gerginlik ve gevşeme hissi yaşayabilirsiniz - ama aynı zamanda biraz daha ağrılı da olabilir. Bu kasılmalar, tanıdık adet krampları gibi bir şey hissetmeye başlayabilir, ancak hamileliğin son birkaç haftasında daha yoğun büyüyebilir.

 Braxton Hicks Belirtileri Nelerdir?

 Braxton-Hicks kasılmalarına uterusun saatte bir veya iki kez ve bazen günde birkaç kez olmak üzere yaklaşık 30 saniye süren düzensiz kasılmaları neden olur. Kadın ellerini alt karın hizasına koyarak rahminin sertleştiğini hissedebilir. Bu "sahte" kasılmalar hamileliğin başlangıcından itibaren başlar, ancak tüm kadınlar yaşamaz.

 Kasılmaları bebeğin hareketlerinden kaynaklanan hislerle karıştırmayın. Birkaç saniye süren spazmlar veya küçük "elektrik şokları" bebeğin hareket ettiğinin işaretleridir.

 Braxton Hicks Nasıl Tedavi Edilir?

 Bu durum tedavi gerektirmez. 37 haftadan önce, gerçek kasılmaların gelişi, özellikle vajinal akıntı (açık veya kanlı) ile birlikte olduğunda erken doğum eyleminin bir işareti olabilir. Bu durumda derhal doktorunuza veya ebenize başvurun veya hastaneye gidin.

Yazarlar