Püf Noktası Çamaşır yıkarken bütün kılı pisliği topluyor: Makinenin içine 3-4 adet koyun yeter!

Çamaşır yıkarken bütün kılı pisliği topluyor: Makinenin içine 3-4 adet koyun yeter!

30.10.2023 - 14:58 | Son Güncellenme:

Çamaşır makineleri kurutma makineleri gibi bütün kıl ve pislikleri temizleme özelliklerine sahip değiller. Ancak yıkama esnasında yapacağınız değişiklikler ile çamaşırlarınızdaki bütün kılı pisliği temizleyen bir yöntem var.

Çamaşır yıkarken bütün kılı pisliği topluyor: Makinenin içine 3-4 adet koyun yeter

Kurutma makinesi çamaşırların üzerindeki kıl ve pislikleri emen filtre sistemine sahip. Ancak bu durum çamaşır makinelerinde geçerli değil. Kurutma makinesi olmayanların ise üzülmesine gerek. Çamaşırları yıkama esnasında makinenize 3-4 atmak yeterli oluyor. Böylelikle kedi tüylerinden toza saça kadar pek çok pisliği çekip emiyor.

Haberin Devamı

Emme gücü tüyleri topluyor

Çoğu evde, çantamızda veya masamızda bulunan ıslak mendiller, kıyafetlerimizin temizliği için harika bir yardımcı olabilir. Çamaşırları yıkarken, makinenin içine 3-4 adet ıslak mendil eklemek, ıslak mendillerin etkili emme gücü sayesinde kıyafetlerinizdeki tüyleri toplamaya yardımcı olabilir.

Çamaşır yıkarken bütün kılı pisliği topluyor: Makinenin içine 3-4 adet koyun yeter

Ancak, ıslak mendillerin bazen dağılma eğilimi gösterebileceğini unutmamak önemlidir. Bu sorunu çözmek için kaliteli ıslak mendiller kullanmanız gerekebilir. Evcil hayvanların tüylerinden, yanınızda unutulan peçete tüylerine ve hatta saç tellerine kadar, ıslak mendilin üzerinde biriken tüyleri gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Diğer yöntem bulaşık süngeri

Bir diğer yöntem ise çamaşır makinenize bulaşık süngeri atmaktır. Bulaşık süngeri de aynı şekilde makinedeki kılları tüyleri tamamen topluyor.

 

 

Yazarlar