Yaşam Çevreci mimara kurşun yağmuru

Çevreci mimara kurşun yağmuru

19.06.2010 - 01:18 | Son Güncellenme:

Peyzaj mimarı Hülya Yolcubal, Bodrum’da uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Bir süredir tehdit edilen genç kadının geçen ay, katil zanlısı olarak yakalanan eski sevgilisi Cihan Oskay hakkında suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi

Çevreci mimara kurşun yağmuru

Mavi Yol Girişimi aktivistlerinden, Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal (37), önceki gece Bodrum’daki evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Vücuduna 8 mermi isabet eden Yolcubal’ın katil zanlısı olarak aranan eski sevgilisi, işadamı Cihan Oskay (57) İstanbul’da yakalandı. Yolcubal’ın geçen ay, Oskay tarafından tehdit edildiğini öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
Önceki gece arkadaşlarıyla buluşan Yolcubal, saat 23.00 sıralarında Ortaköy Tatil Sitesi’ndeki evine döndü. Aracından indiği sırada kurşun yağmuruna tutulan Yolcubal, kanlar içinde yere yığıldı. Üç metre mesafeden ateşlenen tabancadan çıkan 9 mermiden 8’i vücuduna isabet eden Yolcubal, olay yerinde öldü.

Tehdit, şantaj ve kitapla taciz
Yolcubal’ın 8 ay önce Oskay ile aşk yaşadığı öne sürüldü. Yolcubal’ın geçen ay da Oskay tarafından tehdit edildiği gerekçesiyle Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirlendi. Oskay, dün İstanbul Kadıköy’de bir iş merkezinden çıkarken yakalandı. Polisleri karşısında görünce “Zaten teslim olacaktım” diyen Oskay’ın İstanbul’dan kiralık otomobille Bodrum’a geldiği ve cinayeti işlediği belirtildi.

‘Hayatından endişeliydi’
Yolcubal’ın arkadaşlarından E.Y., “İlişkileri kısa sürdü. Hülya dengesiz hareketlerini görünce ayrılmak istedi ama Oskay bunu kabullenmedi” dedi. Oskay’ın, Yolcubal’a atfen ‘Yeşillikler Üstünde Aşk’ adlı bir roman yazdığı, bu romanda yer verdiği fantazilerin Yolcubal’ı rahatsız ettiği de öne sürüldü. Oskay’ın elindeki bazı görüntülerle genç kadına şantaj yaptığı da iddia edildi. Yolcubal’ın avukatı Rıza Bengi ise “Hülya hanım tehditler artınca hayatından endişe ettiğini söyledi ve mayısta Cumhuriyet Savcılığı’na başvurduk. Ancak koruma talep etmemişti” dedi. Anne Necla Yolcubal da “Yedi, sekiz aydır birisi kızımı rahatsız ediyordu. Kızımın son zamanlarda psikolojisi iyice bozulmuştu. Katili bulunsun” diye konuştu.


Şike iddialarıyla gündeme gelmişti

Çevreci mimara kurşun yağmuru

Cİhan Oskay, 2 Ağustos 1985’te 12 yaşında olan oğlunu Bodrum’da jetski kazasında kaybetmiş ve ardından onun anısına ‘Kanlı Deniz’ adlı kitabı yazmıştı. Oskay, Türkiye’nin gündemine de 2006’da bir televizyon programındaki şike iddialarıyla gelmişti. Oskay, 2000-2001 yılı futbol sezonunun şampiyonu olan Fenerbahçe’nin son maçında Başkan Aziz Yıldırım’ın talimatıyla şike ve teşvik primine aracılık ettiği iddialarını gündeme getirmişti. Oskay, çeşitli dönemlerde Tercüman ve Fotospor gazetelerinde spor, Akşam gazetesindeki Pencere ekinde de yemek üzerine yazılar yazmış, İstanbul’da restoran işletmeciliği yapmıştı. Oskay’ın ‘Maskeli Toplar’, ‘Maskeli Vücutlar ve Tutsakları’, ‘Futbolun Baronları’, ‘Kanlı Deniz Bodrum’ ve ‘Yeşillikler Üstünde Aşk’ adlı kitapları var.

Yazarlar