Stil Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

15.05.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Karl Lagerfeld Versaille Sarayı’nda ön gösterim yaptığında hepimiz heyecanlandık. Yılların eskitemediği 100 yıllık Versaille Sarayı Fransız asilzadelerinin evi olarak kalmayı başaran ve ihtişamıyla bir kez daha hepimizde hayranlık uyandıran bir dokuya sahip.

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

John Galliano, Oscar de la renta, Pierre Cardin gibi moda dünyasının güçlü isimlerinin koleksiyonlarına ev sahipliği yapan Versaille Sarayı’nın yeni konuğu Karl Lagerfeld oluyor.

Haberin Devamı

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Moda dünyasında varlığını gösterdiğinden beri, Chanel ile taçlanan başarısı sayesinde Karl Legerfeld’in yaptığı her işin ses getirdiği şüphesiz bir gerçek ve bu defa da bizlere saray gizemini yansıtmaya karar vermiş ki, Fransa’nın Versaille Sarayı’nı gözler önüne sermiş.Saray konsepti yıllardır hepimiz için asil şıklığın nadir göstergelerinden biri olmuş ve saray hayatının entrikalı ve gizemli tarafı hepimizi etkilemiştir. Bu sebeple Karl Lagerfeld’in bu ihtişamlı sarayda sunacağı koleksiyon herkes tarafından heyecanla bekleniyordu.

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Her sezon heyecanla beklenen koleksiyon sunumlarıyla gönlümüzde taht kuran Karl Lagerfeld, yine bizi şaşırtmadan kendine has tarzıyla Versaille Sarayı’nın bahçesinden Marie Antoinette’lerini geçiriyor. Şıklığın adresi olarak bilinen ve abartıdan uzak duran Chanel nasıl bu kadar göz hitap edebilir diye düşünmeden geçemiyoruz. Bizim biraz yadırgadığımız “şık” kıyafetlerin altında yüksek tabanlı spor ayakkabıyı andıran ayakkabılar olabilir. Ancak, biz Karl Lagerfeld’i zıtlıkları bir arada kullanma becerisiyle tanıyoruz ve her daim bir adım öne geçmesini takdirle seyrediyoruz!.

Haberin Devamı

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Koleksiyon sunumunda dikkatimizi çeken unsurlardan bir tanesi de pastel renkli “peruk”lar oluyor. Lagerfeld ilham aldığı döneme ait tüm vurguları koleksiyonuna yansıtarak hiçbir detayı atlamadığını da böylece vurgulamış oluyor. 18. yüzyıl ve 21. yüzyılın bir arada kullanımında başarısı yadırganmayacak Lagerfeld, kendine özgü tarzını ve yaratıcılığını bir kez daha kanıtlamış oluyor.

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Koleksiyonda gözümüze çarpan pastel peruklardan sonra Lagerfeld’in iki sezondur tercih ettiği “donuk” ifadeli fakat, bu sezonda biraz daha renkli yüzler, yeniden karşımıza çıkıyor ancak, bu defa donuk yüzlü modellerin makyajlarında bir detay var; Chanel’in logosu.

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Tasarımların detaylarında elbette Chanel’in asla vazgeçemediği gösterişli takılar yer alıyor. Pastel renkli kıyafetleri canlandıran takılar, “çiçek” desenleriyle dikkat çekiyor. Gösterişli bir bahçe konseptine uygun bir koleksiyon hazırlayan Lagerfeld, Versaille Sarayı bahçesini seçmesinin sebebini böylece açıklamış oluyor.

Haberin Devamı

Chanel Resort 2013 Koleksiyonu

Versaille Sarayı’ndan geçen Chanel’in Marie Antoinette’den ilham almasından sonra gelecek sezonlarda bizi nasıl bir koleksiyonla karşılacağı şimdiden merak konusu!.

Yazarlar