Stil Christian Dior Couture

Christian Dior Couture

15.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bill Gaytten'in tarafından hazırlanan Dior’un nostaljik 2012 ilkbahar couture defilesi, geçtiğimiz günlerde Paris’te gerçekleşti..

Christian Dior Couture

Ultra feminen şifonlar, organzeler ve derilerin ön planda olduğu Dior’un Gaytten imzalı yeni silüetleri ile John Galliano’nun fantazik tarzdaki kıyafetlerinin tam tersi olan daha giyilebilir parçalar hazırlanmış. Volümlü etekler ile yeni bir karaktere bürünen Dior, zamansız parçalarıyla daha Fransız vari ve şık bir görünüm elde etmiş.

Haberin Devamı

Christian Dior Couture

Tasarımcı hazırladığı beyaz tül üzerine işlenen siyah çiçek desenli kabarık etekli elbiseler ile size istediğiniz renkte kombinler yapma fırsatı tanıyor. Bel çıkıntısını daha belirgin hale getirebilmek ve kabarık elbiselerin üstte daha güzel durabilmesi amacıyla kullanılan kemer, koleksiyondaki kombinlerin ana parçalarından olurken, bizce koleksiyonun en dikkat çekici parçası üzerinde küçük kristal serpintilerin olduğu ipek elbise.

Christian Dior Couture

Christian Dior Couture
Kabarık elbiseler, etekler, pöti kareli elbise ve üstler, üste oturan kalem etekler, kruvaze yakalı ceketler, tül etekler, pilili etek ve elbiseler, şifon gömleklerden oluşan şık koleksiyonun ağır parçaları ise tarlatanlı gibi görünen aşırı kabarık straplez balo kıyafetleri. Kırmızı, siyah, bej, füme, mor ve buz mavisi gibi pek çok rengin kullanılması, hazırlanan parçaların kişiliklerinin oturtulmasında çok yardımcı olmuş.

Haberin Devamı

Christian Dior Couture

1950’lerin moda dünyasını, transparan kumaşlarla başarılı bir şekilde birleştiren Dior’un couture koleksiyonu tüm modern-vintage sevenlere gelsin!..

Yazı; Selin Çetinkaya

Yazarlar