Yaşam Cinayetten sonra oturup bira içti

Cinayetten sonra oturup bira içti

30.04.2010 - 01:08 | Son Güncellenme:

İzmir’de 3 kişiyi öldüren Hamdi Ayri’nin kardeşi, ilk cinayetten sonra eve geldiğinde katil zanlısının bira içip İbrahim Tatlıses’in “Sarhoş” şarkısını dinlediğini söyledi

Cinayetten sonra oturup bira içti

İzmir’deki seri cinayetlerin faili Hamdi Ayri’nin (27) kendisi gibi garson olan kardeşi Taner Ayri, yaşananların perde arkasını anlattı.
Bankacı Esra Yaşar’ın saat 00.30’da öldürüldüğü cumartesiyi pazara bağlayan gece, eve saat 01.00 sıralarında geldiğini kaydeden Taner Ayri şöyle konuştu: “Gelirken uğradığım bakkaldan arka sokakta cinayet işlendiğini, bir kadının öldürüldüğünü duydum. Eve geldiğimde ağabeyim bira içip televizyon izliyordu. Bir yandan da kasetçalardan İbahim Tatlıses’in ‘Sarhoş’ isimli şarkısını dinliyordu. Ona alt tarafta bir kadını öldürdüklerini söyledim. Hiçbir şaşkınlık ve tedirginlik hissetmedim. ‘Nerede, nasıl öldürmüşler’ diye sordu.”

‘Daha yeni uyandım’
“Bana ‘saat 18.30 sıralarında uyuyup kalmışım. Daha yeni uyandım’ dedi. Pazar sabahı uyandığımızda kahvaltı yaptık. Sohbet ettik. Ben işe gittim, o evde kaldı. Pazar günü de işten 01.15 sıralarında eve geldim. Yol boyunca polisler ve vatandaşları gördüm. Bu kez ikinci cinayet olduğunu bilmiyordum. Eve geldim. Ağabeyimin çantasını hazırlayıp evden çıkmaya hazırlandığını gördüm. Kendisine ‘Ağabey yine polisler dolaşıyor’ dediğimde, ‘Dünkü cinayet yüzündendir’ dedi.
İzninin bittiğini ve Bodrum’a gideceğini söyleyerek eşyalarıyla gece yarısı evden ayrıldı. Dün sabaha karşı saat 06.00 da kapımız kırılırcasına çalındı. Kapıyı açtığım anda polisler içeriye girdi. Evin her tarafını aradılar. Ancak bir şey bulamadılar. Bizi emniyete götürdüler ve ağabeyimin cinayetleri işlediğini söylediler.”
Hamdi Ayri’nın sakin biri olduğunu savunan Taner Ayri, “Cinayetleri gazetelerden okuduğumda da onun yapabileceğini hiç aklıma getirmedim. Çünkü kendisinde hiçbir tedirginlik yoktu. Cinayetleri de çok sevdiği kız arkadaşına olan kızgınlığından yaptığını düşünüyorum” dedi.

O sarışın kadını seviyordu
Ağabeyinin hayatının 4 yıl önce Çeşme’de çalışırken tanıştığı sarışın kadından sonra değiştiğini anlatan Ayri, şunları söyledi: “Bu kadın ağabeyimi uyuşturucuya alıştırdı. Bir kez ağabeyimin cep telefonunda fotoğrafını gördüm, sarışındı. Sanırım kadının çevresi de kötüydü. İki yıl kadar ağabeyimle birlikte oldular. Ondan sonra ayrıldılar. Bu aşamada ağabeyim tam anlamıyla çöktü. Aşırı zayıfladı, saçları döküldü. Kendisine kötü alışkanlıklar kazandırdığı ve terk ettiği için bu kadına çok kızıyordu. Zaman zaman telefonla konuşuyorlardı. Ağabeyim bu kadını çok seviyordu. Geçen yaz sezonunda da çağırdı. Bodrum’da arkadaşlarıyla ağabeyimin bir sezonda biriktirdiği 4 bin doları harcamış. Bu olaydan sonra çok kızdı, hatta onu Bodrum’a aramaya gitti ama bulamadı.”

Haberin Devamı

CEZAEVİNDE TEK KALACAK
Yöneltilen 20 soruyu yanıtsız bıraktığı İzmir Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edilen Hamdi Ayri, Savcı Kemal Çakır’ın odasında 2 saat kaldı. Çakır’ın 3 cinayetle ilgili 100 soru yönelttiği Ayri, susma hakkını kullandı. Ayri, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Buca Cezaevi’ne gönderilen Ayri’nin bir süre tek başına tutulacağı bildirildi.

‘Biraz güzel kokuyorsa...’
Hamdi Ayri, pansiyonda yakalandıktan sonra 6 saat tutulduğu Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde, Bodrum’da yaşayan eski sevgilisinden söz ederek şunları anlattı:
“Mermi namlunun ucundaydı, aradığım kişiyi bulsaydım kafasına sıkacaktım. Beni kandırmıştı. Evlenmek istiyordum. Bir gün bana ‘Ben herkesle evliyim’ deyince çılgına döndüm, dövdüm. Ardından Bodrum’u terk etti. İzmir’de işlediğim cinayetlerdeki kadınları tanımıyorum. Bir özellikleri yok. Kalabalıktan gözüme biri takılıyordu. Biraz da güzel kokulu olursa peşine düşüyordum. Tenha bir yere geldiğimizde sessizce arkalarına yaklaşıp kafalarına sıkıyordum. Bu kadar. Yakalanmadan önce de istesem o pansiyonu savaş alanına çevirirdim. Ama o an için ölmekten korktum.”
Polis ve jandarma, Hamdi Ayri’nin Temmuz 2007’de Oasis Alışveriş Merkezi’ndeki bir restoranda çalışırken tanıştığı G.H. (33) adlı kadını bulmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Cinayetten sonra oturup bira içti

TRAVESTİNİN DİKKATİ ÇÖZDÜ
AYRİ’NİN yakalanmasını, “Polen” takma adını kullanan travesti Kazım Toker’in polise verdiği önemli bilgilerin sağladığı ortaya çıktı. Toker, şunları anlattı: “O gece, Ege Palas Oteli’ önünde yanıma geldi. ‘Arabam var sessiz bir yere gidelim’ dedi. Çok rahat tavrı vardı. Polislerden korktuğunu söylemesinden şüphelendim.
Bir saat sonra arkadaşımızın öldürüldüğünü öğrendim. Polisi arayarak yaşadığım olayı anlattım, eşkâlini çizdirdim. Muğla Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada da, “Otel odasında şahsın kendisiyle ilgili basında yer alan haberlerin bulunduğu gazetelerin varlığı dikkat çekmiştir.
Şüphelinin yakalanması sonrası genel hali itibariyle uyuşturucu almış bir görüntü sergilediği fakat hiçbir şekilde konuşmadığı gözlenmiştir” ifadesi kullanıldı.

Haberin Devamı

3 CİNAYETİ ANLATTI
Hamdi Ayri, resmi olarak ifade vermediği polislere sohbet sırasında cinayetleri nasıl işlediğini ayrıntılı olarak anlattı. Kendisini terk eden kız arkadaşının sarışın olduğunu, bu nedenle sarışınlara karşı bir nefreti olduğunu da söyledi. “Paraya da ihtiyacım vardı. O nedenle öldürdüklerimin çantalarını da aldım” diye konuşan Hamdi Ayri, cinayetleri şöyle anlattı:
1 Esra Yaşar : Ana cadde üzerinde otobüs durağında bekliyordum. Otobüsten inip sokak arasına yürümeye başladı. Ben de o anda takip etmeye başladım. Ara sokağa geldiğimizde arkasını dönüp, ‘Beni mi takip ediyorsun, korkuyorum’ dedikten sonra cep telefonunu çıkarttı, telefon etmeye hazırlandı. Ben de tabancayı çıkarıp başına ateş ettim. Daha sonra kaçıp eve gittim.
2 Ayşe Selen Ayla : Alışveriş merkezinin karşısındaki kafeteryada oturuyordum. Bu sırada onun alışveriş merkezinden çıktığını gördüm. Takip etmeye başladım. Eczaneleri geçip karanlık sokağa girdiği anda hiç konuşmadan başına ateş ettim.
3 Mustafa Has : Sarışın bir travesti ile konuşmaya başladım. 15-20 dakika yürüdük. Adının “Polen” olduğunu söyleyen travesti yanımdan ayrıldı. Bunun üzerine otomobiliyle daha önce de yanımızdan geçen arkadaşını durdurdum. Issız bir yere gittiğimizde, önce birlikte olmak istedim ama karar değiştirdim. İhtiyaç gidereceğim bahanesiyle arabadan inip ona da ateş edip öldürdüm.

Haberin Devamı

YARALADIĞI KIZ TEŞHİS ETTİ
İzmir’de kadınları hedef alan ve faili meçhul kalan saldırıları da yeninden mercek altına alan Hamdi Ayri’nin bir saldırıda daha bulunduğu ortaya çıktı. Balçova Fevzi Çakmak Caddesi’nde 9 Ocak’ta bıçaklı saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi D.B. (24) adlı genç kız, sağ kolu ve sol elinden bıçaklanmıştı. Genç kız ve görgü tanıklarının verdiği eşgalin Ayri’yi uyması üzerine, polis D.B’yi emniyete çağırdı. Ayri’yi teşhis eden D.B, “Otobüsten iner inmez arkadan yaklaşan bu kişi bıçakla saldırdı, eşyamı almadı” dedi. Ayri’nin benzer başka olaylara karışmış olabileceği ihtimaline karşı, diğer illerdeki faili meçhul gasp ve cinayet olaylarının araştırılmasına başlandığı bildirildi.

Yazarlar