Sağlık CYBH Nedir, Açılımı Ne Demek? CYBH Belirtileri Nelerdir?

CYBH Nedir, Açılımı Ne Demek? CYBH Belirtileri Nelerdir?

14.07.2022 - 13:26 | Son Güncellenme:

Cinsel Yollarla Bulaşan Hastalıklar (CYBH), hastalığı taşıyan kişilerin başka bir kişi ile cinsel ilişkiye girmesi ile bulaşır. Bu hastalıkların en büyük bulaşma nedeni korunmasız ilişkiye girmektir. Peki, CYBH nedir, belirtileri nelerdir? Tüm detayları ile derledik.

CYBH Nedir, Açılımı Ne Demek CYBH Belirtileri Nelerdir

Mikroorganizmalar, kan, sperm ve vajinal sıvılar cinsel hastalıklara neden olabilmektedir. Sağlıklı olarak görünen bazı bireyler bu hastalıkları taşıyabilir ve cinsel ilişki sırasında diğer bireye bulaştırabilir. Bu hastalıkların ilk evrelerinde belirtiler bariz bir şekilde kendini göstermediğinden sağlık kontrolü dışında fark edilmesi pek mümkün değildir.

Haberin Devamı

CYBH Nedir?

Mikroorganizmalar, kan, sperm ve vajinal sıvılarla taşınabilen ve cinsel yollarla bulaşabilen hastalıklara neden olan tehlikeli hastalıklar grubudur. Bu hastalıklar genellikle korumasız ilişkiler içinde bulanan kişilerde görünür. Bu tür hastalıklar bağışıklık sitemini zayıflatır ve bireylerin ağır hastalıklara yakalanmasına neden olur. Hastalığa yakalanan bireylerin tedavi olurken ilişkiye girdiği kişide hastalığı taşıdığından onun da tedavi olması gerekir.

CYBH Açılımı Ne Demek?

CYBH’nin açılımı cinsel yolla bulaşan hastalıklar demektir. Adından da anlaşılacağı üzere cinsel ilişki yoluyla bulaşan tehlikeli bir hastalık grubudur.

CYBH Belirtileri Nelerdir?

Bu hastalık grubunun birden çok belirtisi olabilmektedir. Ayrıca hastalığa yakalanmış bireylerde birden çok belirti kombinasyonu görülebilmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu hastalığın erken teşhis ile tedavi edilmesidir. Hastalıkların belirtileri şu şekildedir:

Haberin Devamı

 Ateş

 Kas veya eklem ağrıları

 Deri Döküntüleri

 Baş ağrısı

 İshal

 Bulantı ve kusma

 Vajinal akıntıda değişiklikler

 Vajinal kaşıntı

 Penis akıntısı

 İdrarda yanma veya ağrı

 

Yazarlar