Sağlık Damakta Aft Neden Çıkar, Nasıl Geçer? Damaktaki Aft Ve Yaralara Ne İyi Gelir?

Damakta Aft Neden Çıkar, Nasıl Geçer? Damaktaki Aft Ve Yaralara Ne İyi Gelir?

12.03.2021 - 17:10 | Son Güncellenme:

Damak yaraları sürekli olarak ortaya çıkan bir durumdur. Damakta çıkan aftlar çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Hal böyle olunca damak yaraları problemi oranlar bu yaralara neyin iyi geldiğini araştırmaktadırlar. Son aylarda damak yaraları ile ilgili araştırmalar bir hayli artmıştır. Peki damak yaralarına ne iyi gelir? Damakta aft neden çıkar? Damakta aft nasıl geçer? İşte damaktaki aft yaraları ile ilgili tüm bilgiler.

Damakta Aft Neden Çıkar, Nasıl Geçer Damaktaki Aft Ve Yaralara Ne İyi Gelir

 Damakta aft çoğu zaman vücuttaki vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur. Damaktaki aft yaraları için geliştirilmiş olan bazı doğal tedavi metotları vardır. Bundan dolayı damakta aft şikayeti yaşayanlar bu doğal tedavi yöntemlerini uygulayabilirler.

Haberin Devamı

 Damakta Aft Neden Çıkar?

 1) B12 Vitamini Eksikliği

 Damakta çıkan aft yaraları b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan yaralardan oluşmaktadır. Durum böyle olunca damaktaki aft yaraları büyük bir vitamin eksikliği olarak görülmektedir. B12 vitamini eksikliği damakta aft başta olmak üzere vücutta pek çok yönden belirti gösterir.

 2) Bağışıklık Sisteminin Zayıflığı

 Bağışıklık sistemi insan vücudu için çok önemlidir. Bağışıklık sistemi insan vücudunda hastalıklara mikroplara ve virüslere karşı savaşan önemli bir etkendir. Bağışıklık sisteminin zayıfladığı durumlarda ise bazı etkenler ortaya çıkar. Bu etkenlerden bir tanesi de damak bölgesinde çıkan aftlardır. Damak bölgesinde bağışıklık sisteminden kaynaklı olarak aftlar birden fazla oluşabilir.

Haberin Devamı

 3) Stres

 Stres de yine damak aft yaralarının en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Özellikle sınav stresi ve iş stresi sonucu ortaya damakta aft ve ağzın diğer bölgelerinde de yaralar çıkmaktadır.

 Damakta Aft Nasıl Geçer?

 Damaktaki aft yaraları için tuzlu gargara önerilmektedir. Tuzlu gargara ile birlikte doğal olarak damakta ki aft geçer ve yeni aft oluşumunun da önüne geçilmiş olur. Bundan dolayı tuzlu gargara uygulanması son derecede önemlidir.

 Damaktaki Aft ve Yaralara Ne İyi Gelir?

 1) Oksijenli Su

 Oksijenli su ile birlikte damakta yer alan aftlar hızlı bir şekilde iyileşme gösterir. Birincil tedavi yöntemi olarak oksijenli su kullanılır.

 2) Karbonatlı Su

 Ağzı karbonatlı su ile çalkalamak da yine damaktaki aft yaraları için doğal tedavi seçenekleri arasındadır.

Yazarlar