Sağlıklı Beslenme Dikkat! Obezite anne-babadan çocuğa geçiyor

Dikkat! Obezite anne-babadan çocuğa geçiyor

12.08.2016 - 11:45 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmaya göre, kilonuz çocuğunuzun obez olup olmayacağını belirliyor. Üstelik hamile kalmadan bile daha önce.

Dikkat Obezite anne-babadan çocuğa geçiyor

Dr. Miriam Stoppard'ın Mirror.co.uk internet sitesinde yayınladığı yazısına göre, anne ve babanın kilosu, çocuğun ilerde obez olup olmama ihtimalini hamilelikten bile önce belirliyor. Bazı çocukların neden obez olduğunu araştıran uzmanlar, anne ve babanın çocuk yapmadan önceki kilolarının büyük ölçüde etkili olduğu sonucuna vardı.

Haberin Devamı

Çocuklar 10 yaş civarındayken ergenliğe hazırlık olarak vücuttaki yağ oranı artış gösterir. Dr. Daniel W. Belsky'e göre, obezite genleri taşıyan çocuklarda bu artış daha erken gerçekleşiyor. 21. yüzyıl yaşam tarzı da obezite genlerini tetikliyor. Doktorlar ailelerin, çocuklarını obeziteden korumak için fast food ve şekerli içeceklerden uzak durması gerektiğini söylüyor. Aktif bir yaşam da sağlıklı bir metabolizma için hayati önem taşıyor.

Dr. Belsky, obezitenin geleceğin anne ve babalarında başladığını söylüyor. "Sağlıklı çocuklar istiyorsak sağlıklı anne ve babalara ihtiyacımız var." diye de ekliyor.

Duygu Bay / PembeNar

Yazarlar