Sağlık Diş Çürümesi Neden Olur, Nasıl Engellenir? Çürük Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Diş Çürümesi Neden Olur, Nasıl Engellenir? Çürük Diş Nasıl Tedavi Edilir?

05.03.2021 - 16:50 | Son Güncellenme:

Diş çürümesi sıklıkla karşılaşılan diş hastalıklarından bir tanesidir. Çeşitli sebeplere bağlı olarak diş çürümesi ortaya çıkabilir. Diş çürümesi ortaya çıktığı zamanlarda iltihaplanma da başlayabilir. Diş çürüğü olan kişilerde diş çürüğü nedenleri ve nasıl engelleneceği araştırılmaktadır. Diş çürüğü şikayeti yaşayan kişiler çeşitli platformlar aracılığı ile konu hakkında araştırma yapmaktadırlar. Diş çürümesi neden olur? Diş çürümesi nasıl engellenir? Çürük diş nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.  

Diş Çürümesi Neden Olur, Nasıl Engellenir Çürük Diş Nasıl Tedavi Edilir

 

Diş çürümesi sürekli olarak ortaya çıkabilir. Ağız hijyeninin eksik olduğu durumlarda diş çürümesi gelişmektedir. Çürük diş için birçok tedavi seçeneği vardır. 

Haberin Devamı

  Diş Çürümesi Neden Olur?

  1) Diş Fırçalamama

 Ağız temizliği ve diş temizliği günümüzde çok önemlidir. Uzmanların tavsiyesine göre günde en az 2 kere ağız temizliği ve diş temizliği yapılmalıdır. Diş fırçası ile dişlerin fırçalanması ile diş çürümesi engellenebilir. Diş fırçalamanın eksik olduğu durumlarda ise diş çürümesi ortaya çıkabilir. Diş çürümesinin birincil nedeni olarak eksik diş hijyeni görülmektedir. 

  2) Asitli İçecekler

 Asitli içecekler kola ve benzeri içecekler dişin yapısını bozar. Asit ve şeker diş minesinin ve diş plağının çürümesinin başlıca sebepleri arasında gösterilmektedir. Durum böyle olunca asitli içeceklerin tüketimi sonucunda diş çürümesi gelişebilir. Diş çürümesi bundan dolayı tehlikeli boyutlara da varabilmektedir.

Haberin Devamı

 3) Şekerli Gıdalar

 Asitli içeceklerden sonra en fazla diş çürümesinin nedenleri arasında şekerli gıdalar gelmektedir. Şekerli gıdalar diş çürümesini sağlar. Dişlerin yapısını bozar. Bundan dolayı özellikle çocuklarda şekerli gıdaların tüketimi sınırlandırılmalıdır.

 Diş Çürümesi Nasıl Engellenir?

 1) Diş İpi Kullanımı

Dişlerimizi fırçaladıktan sonra mutlaka diş ipi de kullanmamız gerekmektedir. Diş ipi diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde dişlerin arasında ki yemek kalıntılarının ayrılmasını sağlar. Diş ipi kullanımı bu bağlamda önem teşkil eder. 

  Çürük Diş Nasıl Tedavi Edilir?

Çürük diş için ilk olarak kanal tedavisi yapılır. Kanal tedavisi ile birlikte dişlerin çürükleri engellenir. Bu şekilde hastanın diş sağlığı eski haline getirilmesi amaçlanır. Diş çürüğü için bir diğer tedavi ise dolgu tedaisidir. Dolgu ile birlikte çürümüş diş eski haline getirilir. Bu şekilde dolgu tedavisi çürük dişleri önemli ölçüde tedavi eder. 

Yazarlar