Sağlıklı Beslenme Diş sağlığınız için çok pratik bir öneri!

Diş sağlığınız için çok pratik bir öneri!

17.01.2011 - 12:13 | Son Güncellenme:

Çayı ya da kahveyi çok mu seviyorsunuz?

Diş sağlığınız için çok pratik bir öneri

Fakat dişlerinizi mahvetmesinden mi korkuyorsunuz?

Haberin Devamı

Telaşlanmayın.

Elbette ki bu içecekler dişlerinizde lekeler bırakır fakat gerçekte enerji içecekleri ve gazlı içecekler diş minesini florürle kaplı dişten bile aşındırabilir. Dişinizin minesi aşınmaya başladıysa, başınız dertte demektir. Bu adeta bakterilerin dişinizi işgal etmek için önünde beklediği kapının ardına kadar açılmasıdır.

Bir araştırmaya göre bütün gazlı içeceklerin diş minesine tesiri vardır fakat en büyük zararı masum görünen turunçgil aromalı gazlı içecekler ve enerji içecekleri veriyor. Alkolsüz bira en hafif etkiyi yapan içeceklerden biridir. Şaşırtıcı bir şekilde içeceklerin şekerli ya da şekersiz olmasının hiçbir önemi yoktur.

Diş beyazlatmanın en kolay yolu için tıklayın!

Çünkü bir kutu gazlı içeceğin içinde diş için daha güçlü bir bela var: asit. Bir içeceğin içinde ne kadar fazla ve kaç çeşit asit varsa dişlerinize o derece zarar verir. İçeceklerin etiketlerinde fosforik, sitrik, malik ve tartarik terimlerine dikkat edin. Bunlar diş minelerinin en kötü kabuslarıdır. Hasarın bir kısmını kolanızı bir pipetle içerek en aza indirgeyebilirsiniz. Pipeti ağzınızın arka tarafına doğru yerleştirirseniz asidin dişlerinize temasını azaltabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fakat onu orda tutmaya dikkat edin. Pipeti dudaklarınızın hemen arkasına yerleştirirseniz dişlerinizin aside maruz kalma oranını ve hasarı arttırırsınız.

Gazlı bir içecekten hemen sonra dişlerinizi durulamanız asitleri az da olsa temizleyebilir. Fakat bunun yerine su içmeniz daha mantıklı bir çözümdür.

Bilmekte fayda var:

Diş minesini dişleriniz için bir zırh olarak düşünün. Bu zırh aşındığında ya da zarar gördüğünde kendini onaramaz. İşte bu yüzden gazlı içecekler, turunçgillerin suyu ve enerji içecekleri gibi asitli içecekler inci gibi beyaz dişleriniz için çok zararlıdır.

Bu içecekler diş minesini sıyıran asitleri içerir( fosforik, sitrik, malik, tartarik asitler gibi). Fakat yeşil ve siyah çay diş minesine saldırmaz ve hatta içinde az da olsa florürü koruyan diş dostları vardır. irçok plan yaparlar. Unutmayın, hayat güzeldir ve umut doludur.

Yazarlar