Sağlık Diş Teli Taktırdıktan Sonra Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş Teli Taktırdıktan Sonra Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

05.07.2022 - 14:43 | Son Güncellenme:

Genel tanımı itibariyle çapraşık diş, çene durumunu teşhis edebilen ve bu rahatsızlığın tedavi edilmesini sağlayan uzmanlık dalına ortodonti adı verilir. Ortodonti denildiğinde akla gelebilen tedavi tekniklerinden bir tanesi de diş teli tedavi teknikleridir. Günümüzde ortodonti fiyatları farklılık göstermektedir. Diş teli tedavisini ve diş teli taktırdıktan sonra oluşabilecek ağrının nasıl geçeceğini sizler için derledik.

Diş Teli Taktırdıktan Sonra Diş Ağrısına Ne İyi Gelir

Hastanın genel olan durumu, uygulanacak olan tedavi biçimleri, tedavinin süresi gibi pek çok durum tedaiyi etkilemektedir. Sağlık bakımından öneme sahip ortodonti tedavileri estetik açısından da büyük bir öneme sahip olmaktadır.

Haberin Devamı

Diş Teli Nedir?

Düzensiz dizilim içerisinde çapraşık ve benzeri gibi bozukluklara sahip olan dişlerin düzeltilebilmesi amacı ile tedavi sürecinde kullanılabilen aparatlara diş teli adı verilir. Diş teli tedavisinde esas olarak, dişe yapıştırılabilen kare biçimindeki braketler ve ayrıca braketlere takılmakta olan ark telleri kullanılmaktadır.

Diş Teli Takmak İçin Hangi Bölüme Gidilir?

Dişlerin çene kemikleri üstünde estetik olarak veya görevlerini yerine getirebilecek şekilde yerleştirilmesini konu almış diş hekimliği bölümüne "ortodonti" adı verilir. Ortodonti üstüne uzmanlaşan diş hekimlerine ise ortodontist adı verilir. Diş telinin takılabilmesi için ortodonti bölümüne gitmek gerekir.

Diş Teli Taktırdıktan Sonra Ortaya Çıkan Ağrı Nasıl Geçer?

Haberin Devamı

Oldukça basit bir biçimde uygulanabilen tuzlu su gargarası özellikle de diş teli aparatını yeni taktırmış olan bireylerde diş teli ağrısını büyük ölçüde azaltmaktadır. Diş teli ağrısının çekildiği günler içerisinde, günde 3 ya da 4 defa ağıza tuzlu su aracılığı ile gargara yapmak ağrıların önemli ölçüde azaltılmasını sağlayacaktır.

Yazarlar