Sağlık Diyoptri Nedir, Neden Olur? Gözde Diyopri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diyoptri Nedir, Neden Olur? Gözde Diyopri Tedavisi Nasıl Yapılır?

06.07.2022 - 09:31 | Son Güncellenme:

Diyoptri belli bir kelime anlamı ile beraber öne çıkan sözcüktür. Aynı zamanda göz üzerinden bir hastalık olması ile ifade edilir. Peki diyoptri nedir, neden olur? Gözde diyoptri tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile derledik.

Diyoptri Nedir, Neden Olur Gözde Diyopri Tedavisi Nasıl Yapılır

Yabancı kökenli bir sözcük olması ile beraber diyoptri tıp dünyasında önemli bir yere sahiptir. Göz üzerinde bir hastalık olarak öne çıkarken, aynı zamanda belli başlı tedavi yöntemleri bulunur.

Haberin Devamı

Diyoptri Nedir, Neden Olur?

Optik üzerinde bir merceğin ya da aynanın gücünü ifade eden birim diyoptri olarak bilinmektedir. Doğuştan gelen bir problem olması ile beraber gözün mercek kısmında yaşanan bir sorun olarak da öne çıkmaktadır.

Gözde Diyoptri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Genelde kalıcı çözüm olarak lazer yöntemi ile cerrahi bir müdahale gerçekleşmektedir. Aynı zamanda bunun için lens ve benzeri kullanım olanakları da ön plana çıkmaktadır. Rahatsızlığın derecesine bağlı olarak kullanılacak olan tedavi yöntemi uzman doktor kontrolü altında değişkenlik gösterebilir. Ancak günümüzde çözümü bulunan önemli rahatsızlıklar içerisinde yer aldığını ifade etmek mümkün.

Aynı zamanda tam tedavi yöntemi olmasa bile düzelme konusunda gözlük de kullanılmaktadır. Böylece kişi günlük yaşamını rahat bir şekilde devam ettirme imkanı elde eder. Ancak kesin tedavi genelde cerrahi yöntem ile beraber lazer üzerinden uygulanmaktadır. Tabii eğer kişide astigmat var ise o vakit tam olarak bir tedavi yönteminin zor olduğunu ifade etmek gerekir.

Yazarlar